Published On: Uto, kol 10th, 2021

Beroš: Očekujemo veći broj zaraženih nakon Sinja, za Veliku Gospu ostanite kod kuće

MINISTAR zdravstva Vili Beroš boravio je u Rijeci te je tom prilikom dao izjavu za medije. Tom prilikom pozvao je građane na cijepljenje i pridržavanje epidemioloških mjera kako ne bi došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

“Cijepljenje nas spašava od teških oblika i smrti. Dolaskom brojnih gostiju u RH povećava se epidemiološki rizik i stoga moramo izbjegavati veća okupljanja i prilagoditi se okolnostima novog normalnog”, rekao je Beroš, javlja N1.

Osvrnuo se i na trenutnu epidemiološku situaciju i istaknuo da imamo povećanje broja novooboljelih.

“Danas imamo 246 novozaraženih, što je znatno više nego prije tjedan dana, ali i dalje je opća epidemiološka situacija relativno dobra. Imamo nekoliko županija s povećanim rizikom, prvenstveno Dubrovačko-neretvanska i Splitsko-dalmatinska. Tu su upravo ta okupljanja, koncerti, ali i obiteljska okupljanja uzroci povećanja”, kazao je ministar.

“Očekujemo povećanje broja zaraženih nakon Alke”

Dodao je da se očekuje povećanje broja zaraženih nakon održavanja Sinjske alke.

“Očekujemo povećanje. Čelnici lokalne zajednice moraju biti prvi na braniku od virusa i poštivanje epidemioloških mjera”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo biti dovoljno mudri i razmišljati o našem ponašanju da bi zadržali ovo stanje. Vjerujem da će Hrvatska još neko vrijeme ostati narančasta, ali ako se veća okupljanja nastave, to se može promijeniti”, istaknuo je.

“Opuštanja nema, ignoriranje pošasti je pogubna”

Ministar Beroš je naveo da “živimo u vrijeme globalne pandemije i virus je među nama”, zbog čega moramo prilagoditi svoje ponašanje.

“Virus je oko nas. S obzirom na ljetno vrijeme, klinička slika nije teška. No, što će biti na jesen, kad bude manje UV zračenja i virus bude na neki način sposobniji preživjeti u okruženju? Opuštanja nema, ignoriranje pošasti je pogubno”, poručio je Beroš.

Komentirao je i Veliku Gospu, navodeći da je najsigurnije ostati kod kuće. “Iako sam vjernik, ostati kod kuće sigurnije je u ovom trenutku.”

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x