Published On: Pon, svi 13th, 2013

Beograd: Delije spasle bivšeg ministra Milovana Bojića od smrti

Beograd – Milovana Bojića (58), bivšeg ministra zdravlja Srbije, brutalno je pretukla trojica razbojnika bejzbol palicama i oteli mu torbicu s oko 200.000 dinara u parku u Ljutice Bogdana. Njega je smrti spasila grupa “Delija” koja je prolazila ka “Marakani” i koji su gađajući ciglama otjerali pljačkaše.
Nakon što je izašao iz supermarketa, Bojića su napala trojica mladića maskirana “fantomkama” sa bejzbol palicama u rukama. Počeli su da udaraju bivšeg funkcionera JUL-a, koji je od siline udaraca pao na asfalt. Razbojnici se tu nisu zaustavili. Nastavili su da ga tuku palicama, a iz ruke su mu oteli torbicu s osobnim dokumentima i oko 200.000 dinara .
U tom trenutku, ulicom Ljutice Bogdana išla je grupa navijača “Crvene zvezde”, koji su krenuli na “Marakanu” da pripreme koreografiju za sinoćnju utakmicu. Kada su vidjeli krvavog Bojića, kojeg tuku maskirani razbojnici, počeli su da galame, uzeli su kamenice i počeli gađaju napadače. Napadači su se dali u bijeg, ušli su u automobil “golf” talijanske registracije i pobjegli ka Autokomandi.  
Hitna pomoć, koju su pozvali navijači, prevezla je Bojića do Urgentnog centra, gdje je smješten na odjel “šok B”. Konstatovane su mu teške ozljede glave, prijelom desne jagodične kosti, poderotine po licu i nagnječenje na kralježnici, trbuhu, nogama.
Bojovićeva obitelj i prijatelji čekali su jučer ispred Urgentnog centra saznati u kakvom se stanju nalazi.
– Strašno! To je trebao biti obično subotnje jutro – krenuo je po novine, a napali su ga razbojnici. Ne znamo tko bi mogao nauditi mom ocu. Srećom, spasili su ga mladići koji su išli ulicom – kaže kći Bojana Bojić.
Mladići su, kako pričaju bojica rođaci, pokušali zaustaviti “golf”, ali su jedino uspjeli da mu kamenicom razbiju prozor.
Kći dodaje da ne zna koliku je sumu novca nosio njen otac, ali da je slava bolnice danas, pa je novac, ako ga je imao sa sobom, vjerovatno bio tome namjenjen.

Proces

Milovan Bojić, bivši republički ministar zdravlja i član JUL-a, bio je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog zlouporabe službenog položaja, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu. Kao jedan od najpriznatijih srpskih kardiologa bio je i liječnik haškog optuženika Vojislava Šešelja.