Published On: Čet, velj 14th, 2013

Benedikt XVI. ukazao na vjersku hipokriziju

Papa je ukazao  tijekom posljednje velike mise svog pontifikata u bazilici Svetog Petra na Pepelinicu na “vjersku hipokriziju i “stajališta kojima se traže odobrenja i pohvale”.
VATIKAN  Papa Benedikt XVI., koji je obznanio odluku o povlačenju s papinske dužnosti, ukazao je u srijedu tijekom posljednje velike mise svog pontifikata u bazilici Svetog Petra na Pepelinicu na “vjersku hipokriziju i “stajališta kojima se traže odobrenja i pohvale”.
Papa, koji je izgledao umoran i mršaviji, je istaknuo da je “kvaliteta i istina odnosa s Bogom ono što potvrđuje autentičnost svake vjerske geste” i ukazao na “religioznu hipokriziju i ponašanja onih koji se žele pokazivati, i ponašanja s kojima traže odobravanja i pohvale”.
Papa koji odlazi 28. veljače, također je ukazao na “udarce zadane jedinstvu crkve i na podjele u crkvenom tijelu”.
Njemački papa je rekao pred nazočnim kardinalima da je “lice crkve ponekad iskrivljeno, te da posebice misli na udarce zadane jedinstvu crkve, podjele crkvenog tijela”.
On je također kritizirao nedosljednost onih koji tvrde da su “spremni razderati vlastitu odjeću zbog skandala i nepravda koje su svakako počinili drugi, ali nisu spremni raditi na vlastitom srcu, savjesti i namjerama”.kraj teksta