Published On: Ned, srp 25th, 2021

Belgiju nakon samo deset dana pogodila nova poplava. Bujica nosi aute, rušili se zidovi kuća

Olujno nevrijeme ponovno je pogodilo Belgiju te izazvalo štete, deset dana nakon poplava u kojima je poginulo 36 osoba, prenose agencije u nedjelju.

Vozila u gradu Dinantu odnijela je poplava, blokirajući željeznički prijelaz, objavila je novinska agencija Belga u subotu navečer navodeći željezničku tvrtku Infrabel. Željeznički promet već je ranije ovaj mjesec bio blokiran zbog poplava.

Poplave su i u gradu Namuru, javila je mreža RTBF. U tome glavnom gradu Valonije, jedan se zid urušio na kolnik  blizu kasina, a više je kuća moralo biti evakuirano.

Pogođeni su i daljnji gradovi diljem Belgije, izvijestila je Belga. U pokrajini Valonskom Brabantu  zabilježeni su odroni, a u pokrajini Antwerpen na sjeveru zemlje spasilačke službe primile su više poziva za pomoć.

U toj regiji kuće su poplavljene, a kuću je udario grom.

 

Foto galerija: Poplave opet pogodile BelgijuFoto: Reuters

Nisu odmah bile dostupne informacije o mogućim smrtnim slučajevima ili ozljedama. Do petka je Belgija zabilježila 36 smrtnih slučajeva zbog ranijih poplava, a sedam osoba još se vodi kao nestalo.

 

Društvenim mrežama šire se snimke ulica s bujicama što podsjeća na scene prije deset dana u pokrajini Liege.

 

Glasnogovornik za krizna stanja Antoine Iseux je ipak naveo da se “stanje nikako ne može usporediti” s poplavama 14. i 15 srpnja, jer subotnje padaline nisu izazvale izlijevanje rijeka.

 

No materijalne su štete velike jer su poplavljeni podrumi, stanovi i vozila.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x