Published On: Ned, ožu 26th, 2023

Bećirović najoštrije osudio napad na bošnjačke povratnike u naselju Omeragići

– Najoštrije osuđujem kukavički čin napada na povratnike Ajšu i Fadila Memišević, koji su u povratničkom naselju Omeragići u općini Višegrad fizički napadnuti i pretučeni od više lica. Vlasti bh. entiteta RS i općine Višegrad moraju hitno reagirati, pronaći i lišiti slobode počinitelje ovog gnusnog napada izvršenog na početku mjeseca ramazana – poručio je Bećirović.

Pozvao je nadležne organe vlasti da u najkraćem roku poduzmu sve zakonom propisane mjere i informiraju javnost o motivima napada na obitelj Memišević. Brzom i djelotvornom policijskom akcijom i sankcijama, kako je dodao, potrebno je vratiti osjećaj sigurnosti među povratnicima, koji su svakodnevno izloženi sistemskoj diskriminaciji i uskraćivanju elementarnih ljudskih prava.

– Bošnjački povratnici, kao i svi ljudi u Bosni i Hercegovini, moraju uživati slobodu, sigurnost i osnovna ljudska prava. Obaveza je nadležnih organa da im to osiguraju, a političkih zvaničnika u entitetu RS da izbjegavaju retoriku i poteze koji narušavaju sigurnost i stabilnost – naveo je Bećirović, priopćeno je iz Predsjedništa BiH.

guest
nije obvezno
11 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
never baklava

Muamer Topalović, poturički patriJot, graDŽanski, bio je nad hrvatskom obitelji Anđelić (u središnjoj BiH) puno učinkovitiji.

Za katolički Badnjak.

Usmritio ih je Muarem jer je poturički patriJot i graDŽanin. Zlatni ljiljan.

Sjeme vam poturičko veleizdajničko.

2 months ago zadnji put uredio never baklava
Dokazano! SRBI NISU RUSKA BRAĆA,SRBIMA TURAC ĆAĆA!

XAXAXXAAXAXA TURČIN srBin mLaden
PRODAN BOJAN….
PRODANA DUŠA…
PRODANA KEVA ZA VEČERU ….
PRODANA NACIJA….
A KUPLJENA OD STRANE CINCARA ALEKSANDRA 1920.G. ZA 5 MILIONA FRANAKA ZAJEDNO SA BOSANSKOM PRAVOSLAVNOM CRKLOM i PRIPOJENA GENOCIDNOJ SPC…. ĐE TO IMA JBte RULJAK da se kupe i vernici i crkla?!?!

NAROD DIVLJAKA I TERORISTA BEZ REDA,ZAKONA I VJERE

POSTROJAVANJA KLERO FAŠISTIČKI JEDINICA, 200 NERAZJAŠNJENIH SLUČAJEVA NASILJA I TERORIZMA PREMA BOŠNJACIMA POVRATNICIMA I PREKO 30 UBIJENIH BOŠNJAKA POVRATNIKA OD ČEGA VELIKI BROJ DJECE ZA KOJE NIKAD NIKO NIJE NI UPITAO, A KAMOLI ODGOVARAO SVE JE TO POLITIKA I SISTEM U GENOCIDNOJ TVOREVINI RS.
GENOCIDNA TVOREVINA RS SISTEMATSKI NASTAVLJA TEROR I GENOCID PO RECEPTU SANU, SAMO DRUGAČIJIM METODAMA I SREDSTVIMA.

2 months ago zadnji put uredio NAROD DIVLJAKA I TERORISTA BEZ REDA,ZAKONA I VJERE
NAROD DIVLJAKA I TERORISTA BEZ REDA,ZAKONA I VJERE

ZNAMO DA TE BOLI ŠTO SI U TELU I DUŠI forever baklava JER 500 GODINA UĆERIVANJA TURSKE SNAGE U VLAINJSKE ZICAGU JASNO OSLIKAVA TVOJ KOMPLEKS OD “IZDAJE I POTURAVANJA” tvojih PRABABA.

2 months ago zadnji put uredio NAROD DIVLJAKA I TERORISTA BEZ REDA,ZAKONA I VJERE
Kiseljak

Em sto si zatucani opančar em sto si prdoslavna budala.čovjek je optuzen i zatvoren

Despot-Vihor vs Leopard2

Uhvaćen je neki Bojan,izrod,sme,će i otpaad za kojeg samo maksimalna kazna djeluje pošteno,ako je to uradio samo jer su Bošnjaci povratnici onda dupla kazna,u KpD Zenica kod najgorih od najgorih u ćeliji. Ako ne želim svojima da ih Kurtijeve hijene napadaju onda moram i ovo osuditi,povratnicima brz oporavak i novčana odšteta!

kosorka

kazna kazna stroga ali nvo ce se propet na zadnje noge demokratija i prava zla ne zrtve

kosorka

jeli rumenko posjetio prognanike u kraljevoj sutjesci ubicu pustise na slobodu i pocese branit ubica casne sestre u kaknju se nikad nije pronasao da ne govorim za obitelj andelic svake mi je zrtve zao ubistva hrvatski povratnika sve od muslimana niko se ne pronade ka ubistvo pok. joze leutara ko nezna turske politike skupo bih je platio

kosorka

molim daidzu majdancica da se oglasi i pohiti u visegrad pogazi mrtve fojnicke fratre zlocince dovede na mjesto zlocina da se rugaju zrtvi boga se zbog fra mirka necu odrec a gdje on bude na zupi tu pravi vjernici nebi trebali dolazit u crkvu dok ga papa ne izbaci iz krcanstva i crkve

Nije Jozo

AntiRumenko

Anonimac

MI BOŠNJACI SMO NAJVEĆA G*VNA JER SMO DALI VJERU ZA ŠAKU PILAVA I TIME SE ODRODILI OD SVOJIH KORJENA-SRPSTVA I HRVATSTVA. SVAKI OD NAS TREBA ISTRAŽITI ŠTA MU JE KURLEBALO ILI ASKURĐEL BIO I VRATITI SE NA NJIHOVU VJERU I TAKO PREKINUTI NJIHOVU SRAMOTU NAD NAMI!

2 months ago zadnji put uredio Anonimac