Published On: Ned, srp 17th, 2022

BEČ OZBILJNO NACIFIZIRA HRVATSKU: Novinar najčitanijeg portala u zemlji traži da se prema šefu Srba primjene rasni zakoni iz 1941 i zabrani mu se ulazak u Pereciju

Ako mislite da je najnovija srpska provokacija došla slučajno par dana nakon što je Hrvatska primljena u eurozonu i nakon što se završavaju pripreme za prijem Hrvatske u schengensko područje – krivo mislite.

Piše: Goran Vojković, Index.hr

Ništa se u ovim krajevima ne događa slučajno. Činjenica da se Hrvatska priključuje grupi najrazvijenijih država svijeta, da se ukidaju granične kontrole prema zapadu, dok granica Hrvatske prema Srbiji postaje dobro kontrolirana vanjska granica Europske unije – nešto je što je Vučiću, Vulinu i svoj toj ekipi političkih luzera teško prihvatiti.

Rat u kojem je Vučić je odabrao biti ratni huškač

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić rođen je 1970. godine. Postao je član Srpske radikalne stranke 1993. godine, kada je izabran za zastupnika u parlamentu. Dakle, član i aktivist upravo one stranke koja je sa svojim predsjednikom, četničkim vojvodom Vojislavom Šešeljem zagovarala Veliku Srbiju i pomagala četničke paravojne postrojbe, posebno Bele orlove zvane i Šešeljevci, četničke jedinice koje su ubijale i pljačkale po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Vučić je 1995. postao generalni tajnik upravo te stranke. Godine je to kada pamtimo njegov govor iz Gline, kada je vikao kako “Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da ondje ustaška vlast nikada više neće moći doći”. Bilo je to u doba kada je Hrvatska imala već respektabilnu vojnu silu, opskrba ekonomski uništene samozvane RSK je ovisila o uskom koridoru preko zaraćene BiH te umjesto da smiruje strasti i traži mirno rješenje – Vučić je podrivao vatru i dizao tenzije.

Dosta godina kasnije pronađena je još jedna zanimljiva snimka Aleksandra Vučića, također iz 1995. godine, na položajima iznad Sarajeva. Dok je Sarajevo gladovalo pod opsadom srpskih snaga pod vodstvom Radovana Karadžića, dok su u gradu ginuli i Bošnjaci i Hrvati i Srbi – Vučić se uz svog šefa Šešelja naslikavao iznad Sarajeva, držeći u rukama kalašnjikov.

Ministar Vulin je počeo s glupostima još prošli mjesec

Ova najnovija priča je počela još prošli mjesec kada je ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio na 22. zavičajnom zboru u Bukovcu kod Novog Sada kako je “stvaranje srpskog sveta proces koji se ne može zaustaviti” i nastavio pričom kako bi Srbi trebali biti jedinstveni i da o pitanjima od nacionalnog interesa “odlučuju zajedno u Beogradu, u prijestolnici svih Srba”. Kako, čini se, ova izjava nije prošla dovoljno zapaženo, onda je trebalo krenuti dalje – pa su se sjetili nove ideje. Posjet Vučića Jasenovcu, “privatan posjet”, bez ikakve najave!

Naravno da posjet jednog predsjednika drugoj državi ne može biti baš sasvim privatan, posebno ako govorimo o posjetu Memorijalnom muzeju Spomen-područja Jasenovac, mjestu gdje je bio ustaški koncentracijski logor.

Zloupotreba tragedije Jasenovca

U pitanju je – ne treba tu okolišati, obična politička provokacija, vidi se to po spremnim odgovorima cijele srpske vrhuške. Krenuli su srpski političari odmah s povijesnim lažima, prvo je srpska premijerka Ana Brnabić krenula s onom kako su u Jasenovcu pobijene “stotine tisuća Srba”. Podsjetimo se, broj ubijenih u Jasenovcu je nakon Drugog svjetskog rata uvelike politički uvećan, kažu da je to jedan od razloga zašto Tito nikada nije posjetio Jasenovac.

Danas službeni podaci Spomen-područja Jasenovac govore o 83.145 poimenično nabrojane žrtve, a istraživači iznose procjene od 80.000 do 100.000 ukupno ubijenih. Ne samo Srba – ubijani su i Židovi i Hrvati koji su bili protivnici režima, čak je u Jasenovcu mučena i ubijena grupa katoličkih svećenika iz Slovenije. Znamo da su tamo učinjeni užasni zločini, znamo i da ih ovdje nitko ne poriče.

No znamo i da ustašku vlast hrvatski narod nije nikada birao – bila je nametnuta od nacista, na čelu s izdajnikom i zločincem Pavelićem. Hrvati su masovno bili dio antifašističke koalicije – uostalom i u Domovinskom ratu Hrvatsku je vodio partizanski general Franjo Tuđman, a i načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske 1992.-1995., stožerni general Janko Bobetko, bio je partizanski borac još od srpnja 1941., borac upravo onog prvog Sisačkog partizanskog odreda. Trojicu braće su mu ubili ustaše.

Povezivanje suvremene demokratske Hrvatske, članice Europske unije i NATO-a, s propalom satelitskom nacističkom NDH postoji samo u glavama par hrvatskih političkih budala s ruba politike, no nažalost postoji i u vrhu vlasti današnje aktualne srpske politike koja se, zanimljivo, jako voli baviti upravo Hrvatskom.

Hrvatska ima pravo odrediti tko će doći na njen teritorij

Srpska premijerka je danas ispalila još jednu glupost: kako je zabrana ulaska u Hrvatsku predsjedniku Vučiću “brutalno gaženje slobode kretanja”. E, pa, međunarodno pravo je jasno – ne postoji neko pravo šetkanja po drugim državama. Sloboda kretanja je sloboda kretanja po svojoj zemlji, otići u drugu državu možeš ako te tamo žele i prime.

Postoje izuzeci među državama EU gdje postoji sloboda kretanja radi hrpe dogovora među članicama, ali Srbija nije u EU. Čak ni ulazna viza, mnogi su se to uvjerili kada su htjeli posjetiti SAD, ne znači ništa ako se ne svidiš imigracijskom službeniku. Hoće li netko imati pravo ući u drugu državu – odlučuju građani i vlast druge države.

Godina je 2022. Hrvatska je na putu potpune integracije u Europu, dio svijeta iz kojeg smo prisilno izgurani 1918. godine. Plaćat ćemo istom valutom u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, moći ćemo bez graničnih kontrola do Ljubljane, Beča, Praga. Stekli smo na tom putu integracija mnoge nove prijatelje i obnovili mnoge stare političke i gospodarske odnose.

Štoviše, treba istaknuti, Crna Gora koja je sudjelovala u agresiji na Hrvatsku danas nam je saveznik unutar NATO-a, službeno se ispričavši za agresiju. Već davne 2011. godine, crnogorski mediji su 20. godišnjicu napada na Dubrovnik obilježili naslovom “Dvije decenije sramote”. Primjer je to kako se može prihvatiti odgovornost i kako dvije zemlje mogu krenuti dalje kao dobri susjedi. Srbija, glavni poticatelj i pokretač ratova na području bivše Jugoslavije, to nije napravila.

Pelješki most, Euro, Schengen – sve to svrbi velikosrpsku politiku

Hrvatska ovih dana napokon postaje i fizički teritorijalno cjelovita – otvara se Pelješki most. Od prvog siječnja ulazimo u eurozonu. Raste nam kreditni rejting. Vrlo moguće da ulazimo i u schengensko područje, što je izvrsna vijest za sve koji se bave turizmom – Talijanima, Slovencima i Austrijancima će biti puno lakše “skoknuti” na vikend u Hrvatsku i produljiti nam sezonu.

Ratni huškač Vučić to ne može podnijeti.

Napravit će sve da stvori neki skandal, da nešto pokvari, da radi upravo ono što je radio 90-ih – širi zlo. I znate što? Previše je ljudi, dragih i dobrih ljudi, i Hrvata i Srba i drugih poginulo za ovu Hrvatsku da bi se likovima poput Vučića dozvolilo da se ikada više pojave na hrvatskom državnom teritoriju.

Kopno, more i zračni prostor Republike Hrvatske trebaju ostati trajno zatvoreni za Aleksandra Vučića, Šešeljevog potrčka. Previše je taj lik napravio zla i Hrvatima i Srbima i Bošnjacima. Previše je krvi proliveno za ovu zemlju da bi likovi poput Vučića imali uopće pravo njome hodati./HMS/

guest
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Croatos
Croatos
24 dana prije

Pa gdje to ima da jedan predsjednik neke države dolazi u privatni posjet bez protokola?? Pa ovi su srbijanderi dno dna

Ana
Ana
Šta ti kažeš na ovo?  Croatos
24 dana prije

Nista ti o hostesi mudzahedina ne izusti? Pojela ti maca tastaturu ili? Sta li?

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Ana
24 dana prije

Hostesi i onome ko ga je doveo hebemo . .
Čhetniku također !!!
Ane , zadovoljna ?!

Srbomlat
Srbomlat
Šta ti kažeš na ovo?  Ana
24 dana prije

ana, ti si srpska sluga pas ti oca hebo, tebe treba pri.klat kao i one u Jasenovcu.

Srbče
Srbče
Šta ti kažeš na ovo?  Srbomlat
24 dana prije

A ti si ba,lijać.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Croatos
24 dana prije

Ne treba zaboraviti da je Hitler rođen u Austriji, koja je takođe dužna BiH radi aneksije i genocida od 1878 do 1914. i koja se danas sveti BiH radi Sarajevskog atentata, kada je švaba svima više bilo na vrh glave. I oni danas nešto seru o BiH Mrš švaburde.

Anonimac
Anonimac
24 dana prije

Evo napokon i nesto sto se moze procitati do kraja. Bravo, Vucicu i njegovi stovateljima hrvatska nesmije biti neuvjetno otvorena.Pupovcu naredba ili tamo ili ovamo.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
24 dana prije

Moze li malo o Bakiru, Dzaferovicu, Komsicu …..?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
24 dana prije

Imaš toga na ovom portalu više nego igdje.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
24 dana prije

Može , svoj trojici hebem iŠlamističku maaajkkuu ! Zadovoljan ?

Anonimac
Anonimac
24 dana prije

Vučić a treba proglasiti nepoželjnim u Hrvatskoj kao i njegovog potrčka Vulina.
srpski svijet I bezobrazni provokacije treba ograničiti na Srbiju i Republiku Srpsku. pa neka se tamo dobro provode sa tim svojim svijetom i neka vrište reže laju koliko hoće u svojim granicama.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
24 dana prije

Lajk

Srbomlat
Srbomlat
24 dana prije

takozvani srbi su rak Balkana, to se mora pod hitno sterilizovat i zemlja ognjem dezinfikovat.

Srbče
Srbče
24 dana prije

O čemu vi to ,da Hrvatska niježeljela ovaj skandal jednostavno je trebala dati dozvolu za posjetu.Ako pričamo o uroti onda je i Hrvatska u njoj.Oni to tako svako malo.Meni je jedino žao što ovdje niko ne poštuje žrtve Jasenovca.Možda je vrijeme da se JAsenovcu dodjeli poseban status i da se mogu zaobići ovakve procedure i skandali.Vučić je nekad bio radikal i svašta pričao ali zaboravljate i da je Hrvatska nekad bila članica nacističkih država i da su svašta radili,produkt toga je JAsenovac.Tako da ne znam o čemu vi to.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
24 dana prije

O čemu ti to? Vučić nije poštovao procedure to je prvo a drugo on nikad nije prestao biti radikali i provocirati Hrvate.
ako ti stvarno misliš da je on htio doći u Jasenovac i izraziti pijetet prema žrtvama bez provokacija sa predumišljajem onda si naivan.
mislim da ekstremisti poput Bučića i ne trebaju dolaziti u Hrvatsku jer će tako samo pogoršati odnose između većinskih Hrvata i ono malo Srba što živi u Hrvatskoj.
Što se tiče Hrvatske iz vremena drugog svjetskog rata to je potpuno neusporedivo sa pojedincima poput Bučića i zaboravljaš da je antifašistički pokret u Hrvatskoj itekako bio značajan.
poštivanje žrtava u Jasenovcu ne samo Srba nego i Hrvata i Roma i Židova i svih drugih je jedna stvar a druga je stvar to sve koristiti za provociranje i dnevnu politiku.