Beba umrla od temperaturnog šoka nakon izlaska iz klimatiziranog automobila

Jednoipolgodišnji dječak preminuo je u Sanskom Mostu od posljedica temperaturnog šoka nakon što su ga roditelji izvadili iz klimatiziranog automobila nakon dugog puta, javljajuNezavisne novine.

Kako se neslužbeno doznaje iz Policijske postaje Sanski Most, mališan je sa svojim roditeljima doputovao iz Švedske, gdje obitelj živi i radi, u obližnje selo Čaplje, gdje je obitelj prlanirala provesti godišnji odmor.

Tijekom dugog puta u automobilu je bio uključen klima-uređaj, a temperatura je bila postavljena na čak 20 stupnjeva njižu od vanjske!

Pri dolasku kući roditelji su bebu izvadili iz automobila i ona je istog trenutka doživjela temperaturni šok, koji je doveo do prestanka rada srce i smrti djeteta.

Liječnici upozoravaju kako nepravilna i prekomjerna upotreba klima-uređaja može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema poput pojačavanja simptoma artritisa, neuritisa i sinusitisa. Tvrde da je primijećeno da ljudi koji puno vremena provode uz klima-uređaj nisu sposobni za suočavanje s vanjskom vrućinom. Rezultat toga je povećan broj smrtnih slučajeva zbog vrućine.