Published On: Uto, lis 11th, 2016

Beba poginula, tata se bori za život, a majka boluje od raka


Željko Prispilović (40) iz Cvetkovca kraj Koprivnice u utorak rano ujutro nahranio je i spremio djecu Emanuelu (2) i Mihaela (6). Trebali su otići u Koprivnicu uplatiti dopunsko osiguranje za njihovu suprugu i majku Sanelu koja se u zagrebačkoj bolnici liječi od karcinoma, piše 24sata.hr
Željko je u naručju nosio Emu, a s desne strane uz njega je hodao Mihael. U 7.50 sati na njih je s leđa naletjela vozačica (21) Škode Octavije. Otac je od siline udarca pao kao pokošen na trbuh, sin je skamenjeno stajao uz njega neozlijeđen, a Ema je pala na cestu i plakala. Preminula je na putu do bolnice.
– Bio sam u kuhinji te čuo jak udarac i plač. Istrčao sam, prošao autobusno stajalište i nakon tri metra vidio djevojku kako u naručju drži djevojčicu koja je strašno plakala. I ta ženskica je jako plakala. Pitao sam je li to njezino dijete i što se dogodilo. Kroz plač mi je samo prozborila da je došlo do prometne nesreće – ispričao  je očevidac Stjepan Pavlović (82) za 24sata.hr
Od okupljenih mještana saznao je da je vozačica izgubila nadzor nad vozilom, a ubrzo su se, kaže, zaustavila dva automobila.
– Iz njih su izašli nekakvi ljudi u košuljama i uzeli dijete vozačici iz ruku. Djevojčica je prestala plakati, a brzo je došla Hitna pomoć. Curici je čelo bilo jako crveno, ali bila je živa. Pogledao sam uokolo te vidio Željka kako leži potrbuške i teško diše, a kraj njega stoji Mihael i drži novčanik. Dječak je bio uplakan, nije se micao od tate i kad sam ga pitao kuda su krenuli, odgovorio mi je kako su se uputili u Koprivnicu da majci koja se liječi od raka produlje dopunsko osiguranje. Rekao mi je da je ključ od kuće kod tate, a u tom trenutku došla su još jedna kola Hitne pomoći, stavili su Željka unutra i odvezli ga do bolnice – rekao  je Stjepan. Dodao je da se obitelj u selo doselila prije 12 godina te da su bili krasni, časni i skromni ljudi, na ponos svojem selu. On je bio djelatna vojna osoba, a tijekom vojne karijere prošao je nekoliko mirovnih misija. – Ne znam puno o njima, samo znam da je bio dva puta u Afganistanu. Sina su odveli kod jedne susjede, liječnica ga je pregledala – kaže Stjepan dodajući da su ga odveli djelatnici Centra za socijalnu skrb. Mještani s kojima smo razgovarali još su u šoku zbog ove tragedije. No osim šturog priopćenja, policija još nije javno izašla sa svim okolnostima nesreće.
24sata.hr neslužbeno doznaje da je vozačica Škode vozila iz smjera Ludbrega prema Koprivnici i nalazila se iza leđa obitelji koja je išla na autobusno stajalište. Navodno je iz suprotnog smjera naišao šleper te joj je, prelazeći lokvu, zapljusnuo vodom vjetrobransko staklo. Vozačica je izgubila nadzor, skrenula udesno i udarila Željka s leđa. Od siline udarca djevojčica mu je ispala iz ruku i pala na cestu. Iako su je liječnici pokušali reanimirati, nisu uspjeli. Kako se doznaje iz koprivničke Opće bolnice, Željkovo je stanje kritično.
Zadobio je ozljede prsnog koša i mozga, a nalazi se na intenzivnoj.
– Pacijent je bez svijesti i na respiratoru. Stanje mu je stabilno, ali je još u životnoj opasnosti i obrada je u tijeku – rekao nam je jučer dr. Josip Večenaj, šef jedinice intenzivnog liječenja. Do kraja ovog izdanja, stanje mu je bilo nepromjenjeno.
A prevelika tuga je zavladala i u kući vozačice koja je naletjela na ovu obitelj. Živi u obližnjem selu, a kako su nam kratko ispripovijedali njezini roditelji, ni sami ne znaju što se uistinu dogodilo.
– Što da vam kažem, jako nam je teško. Ona je još uvijek na policiji, zovemo, ali ne možemo do nje i ne znamo više ni koga da zovemo, niti što se desilo. I sami imamo unučicu, strašno nam je – tiho su nam rekli roditelji. Dodali su kako se u subotu trebala udati, te da je baš jučer u Koprivnicu išla frizerki na probnu frizuru.
Koprivnička policija u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom i dalje radi na rješavanju ove strašne tragedije. Na mjestu nesreće prijateljica stradale obitelji Snježana Čičkar (40) zapalila je lampaše za preminulu Emu, kako su je od milja zvali.
– Još ne mogu vjerovati što se dogodilo. Pa to je bila tako prekrasna djevojčica. Tuga, tuga prevelika – rekla je Snježana. Kako smo neslužbeno doznali, djevojku je zapljusnuo kamion koji je prošao kraj nje, a skliska cesta i kiša te neiskustvo su učinili svoje. Izgubila je nadzor nad Škodom i udarila u obitelj. Zarotirala se na cesti i zaustavila se okrenuta u drugom smjeru.