Published On: Pon, stu 23rd, 2015

BASHAR AL-ASSAD: 'Glavni podupiratelji ISIL-a su Turska, Saudijska Arabija i Katar!'

Bashar al-Assad dao je intervju za kinesku televiziju Phoenix

Bashar al-Assad dao je intervju za kinesku televiziju Phoenix

Assad je rekao da bi bez inozemne podrške Islamska država pala za manje od godinu dana.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad označio je Tursku, Saudijsku Arabiju i Katar kao glavne podupiratelje Islamske države, prenosi RT. Assad je u razgovoru za kinesku televiziju Phoenix rekao da je sirijska vojska uspješnija u borbi protiv terorista na svom teritoriju nakon što je Rusija započela zračne napade.
Nedavno, nakon sudjelovanja ruskih zračnih snaga u borbi protiv terorizma, situacija se jako poboljšala i sada mogu reći da vojska napreduje na gotovo svakom frontu – rekao je Assad.
Istaknuo je kako su ruski zračni napadi polučili veće uspjehe od američkih zahvaljujući suradnji sa sirijskim vojnicima na terenu.
– Ne možete se boriti protiv terorizma zračnim napadima. Trebate vojnike na terenu. Amerikanci se bore samo svojim zrakoplovima – rekao je Assad.
Sirijski predsjednik smatra da je Islamska država jako ovisna o inozemnoj pomoći, pogotovo Turske, Saudijske Arabije i Katar. Za turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana rekao je da je u srcu član Muslimanske braće, a optužio je i zapadne zemlje da ne žele vidjeti što se događa. Rekao je da bi bez inozemne podrške Islamska država pala za manje od godinu dana.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare