Subota, 25 svibnja, 2024

BAŠ OBJEKTIVAN NEKI ČIKO: Dodikove tvrdnje o odgovornosti OHR-a nisu utemeljene, Inzko is OK…

Must Read

Prilikom današnje posjete Srebrenici, Patrick Moon, ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini, izjavio je da tvrdnje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o OHR-u i krivnji Inzko Valentina oko ustavne krize u FBIH nisu utemeljene. Taj stav bi netko i shvatio ozbiljno da Moon nije jedan od glavnih neinformiranih aktera koji su prije dvije godine nasjeli na sarajevsku građansku utopiju te skupa s Inzkom napravili jednostavno jedno veliko sranje…

– Stav Sjedinjenih Američkih Država je da je OHR imao i ima vrlo važnu, pozitivnu ulogu ovdje u Bosni i Hercegovini. OHR radi na formiranju i uspostavi i stabilnosti i promoviranju demokracije te jačanju vladavine zakona.

Sigurno je da OHR treba ovdje ostati. Međunarodna zajednica je odredila taj put da se u odgovarajuće vrijeme i zatvori OHR. Neki od uvjeta koji su postavljeni su već zadovoljeni. Jedan od najvažnijih jest nadohvat ruke, a to je rješavanje pitanja državne i vojne imovine ovdje.

9. 3. politički lideri su postigli dogovor o tome, ali zista ne znam zašto taj sporazum nije implementiran. To je bilo lako uraditi i podstičem političke lidere da to i urade. Sve će manje i manje biti relevantna uloga OHR-a kako Bosna i Hercegovina bude više napredovala na svom putu ka članstvu  u NATO-u i Europskoj uniji, kazao je on.

Na pitanje novinara kako ocjenjuje posljednju izjavu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, da je OHR kriv za stanje u Bosni i Hercegovini, Patrick Moon je rekao da te tvrdnje nisu utemeljene.

– Posljednjih 17 godina uloga OHR-a je bila zaista da pomogne u dobrom upravljanju zemljom. Međunarodna zajednica podržava ono što rade OHR i Valentin Inzko.

Postoji plan da se postepeno ide ka zatvaranju OHR-a i svi trebamo raditi u tom smjeru. Time što nisu implementirali dogovor od 9. ožujka u vezi s rješavanjem pitanja državne i vojne imovine, politički lideri su bili ti koji su blokirali napredak, kazao je ambasador Moon.  (Dnevnik.ba/)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -