Published On: Uto, velj 9th, 2021
#3rd | By Desk

BAŠ NAS BRIGA: Imamo strategiju

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) je na sjednici u utorak usvojila Prijedlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja Županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Nositelj procesa izrade Strategije je Ured Vlade ZHŽ-a za europske integracije, a riječ je integriranom razvojnom dokumentu kojim se kreira strateški okvir za razvojne aktivnosti i projekte u toj županiji.

-Strategijom razvoja za razdoblje 2021.-2027. želi se stvoriti podloga za brži gospodarski i društveni razvoj te definirati okvir za djelovanje ne samo županijskih institucija već i općina i gradova i ostalih institucija i organizacija kao i privatnog sektora – istaknuo je predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić.

On se osvrnuo i na epidemiološku situaciju na području ZHŽ-a i na mjere koje su trenutno na snazi.

-Pratimo situaciju i na prošloj sjednici Stožera revidirali smo neke mjere. Za sada nemamo ograničenje kretanja jer je epidemiološka situacija dosta povoljna i ako bude takav trend onda ćemo naravno ići s daljnjim popuštanjem mjera – poručio je Ćosić, napominjući kako se sve mjere donose u suglasnosti sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo.

Podsjetimo da je na području ZHŽ-a ukinuto ograničenje kretanja od 23 do 5 sati, te je ova županija jedina u Bosni i Hercegovini koja nema takvu mjeru trenutno na snazi, a rad ugostiteljskih objekata u ŽZH dopušten je do 24 sata.

Vlada je usvojila i Prijedlog Odluke o donošenju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući prijenosi za udruge branitelja“ utvrđenog Proračunom ZHŽ-a za 2021. godinu, Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ZHŽ-a.

Također usvojeni su i prijedlozi odluka o donošenju procjene ugroženosti od požara ZHŽ-a i davanju suglasnosti na Plan korištenja financijskih sredstava ostvarenih na temelju naknade za zaštitu od požara i vatrogastvo za 2021. godinu ze plan i program rada Zavoda za poljoprivredu ZHŽ-a za 2021. godinu