Published On: Uto, lis 25th, 2016

ZAŠTO N1 VRIJEĐA NAŠU ZEMLJU: Još nitko u BIH nije optužio ovog zagrebačkog penzionera da se previše miješa u unutarnja pitanja BIH

Jučer je na N1 gostovao stanoviti građanin Hrvatske u podmakloj dobi koji je uvjerio voditelja n1 da je njegovo mišljenje važno. Pa ga je N1 zaprimila u emisiju.
Nema unutarnjeg pitanja BIH u koje se ovaj građanin RH, koji ne plaća porez u BIH, nije upleo. Zanimljivo je da je on protiv toga da građani BIH sudjeluju na RH izborima i političkoj realnosti Hrvatske dok istovremeno Bosancima i Hercegovcima drži lekcije kakvom moraju urediti svoju državu. Možemo li zamisliti Željka Komšića kako popuje na HRT-u kako građani RH moraju urediti svoju državu? I zašto mi dopuštamo N1-ici da nas ponižava ovakvima?
Osim toga gospodin je poznat kao ekspert za rušenje višenacionalnih država, ne njihovo očuvanje, pa bi Patriotska liga svakako morala da reagiše.
No danas, u BH medijima nema reakcije niti osuda na račun ovog građanina RH i njegovo miješanje u unutarnja pitanja BIH. Šuti Sećija 99, šute nezavisnjaci i patrioti BIH.
Zašto? Jer su njegovi  istupi bili nacionalističkounitaristički. Na tragu su dobrog, divnog, najvećeg nacionalizma u BIH.
Nemalo prije njega dva RH političara bili su u Stocu, u znak potpore građanima Stoca koju im nisu dale sarajevske vlasti, valjda po onoj Alijinoj “ovo nije naš rat”. To je valjda samo Kaplanov rat. Isti tren došle su poruke osude Petrova i Kovača, s pitanjem miješaju li se oni u unutarnja pitanja BIH i otkud im pravo doći u Stolac bez javljanja u Sarajevo.
Plenković i Stier nisu niti nacrtali nove obrise vanjskopolitičkog pristupa Hrvatske BIH pitanjima, al već im stižu upozorenja raznih piskarala, da u svom pristupu trebaju paziti da ne prekorače dozvoljenu crtu neuplitanja u unutarnja pitanja BIH.
Zaključak: Ako si na tragu najvećeg nacionalizma u BIH, onda si antifašist, građanin, i nema veze otkud si, moš do mile volje da se miješaš u unutarnja pitanja BIH.
Ako nisi na tragu većinskog nacionalizma u zemlji, ako si stava da federalizam jest budućnost BIH, da volja dva naroda od tri nije nešto što se tek tako može odbaciti, onda moraš da paziš da ne prekoračiš liniju. Inače ćeš dobiti po glavi. Feralčad, RSE, N1, FTV. Svi su Za dom spremni. Ostala im ta uzrečiča u Sarajevu još od Platformistana. Otkad su u taj grad vratili bistu Ante Pavelića. O kojoj se šuti narafski. Jel tako Borise blagoglagoljivi?
Trebao bi reagisati i RAK jer N1 obmanjuje javnost i širi očite neistine. Naime na pitanje novinara, je li veličao ustaštvo penzić iz Ilice kazao je da nije iako postoji video snimka, čak više njih na kojoj je jasno da ovaj Zagrepčanec 90-ih jasno veliča ustaški pokret kao pobjednički u drugom svjetskom ratu. Prema pravilima RAK-a medijske kuće u BIH ne smiju obmanjivati javnost i moraju izvještavati istinito. Dakle evo što nas građani Hrvatske vrijeđaju polemikama o ustavnom uređenju BIH koje se njih ne tiče, al zašto nas N1 laže?