Published On: Pon, kol 30th, 2021

BARUNIZACIJA HRVATSKE ELITE: Zašto su se politika i fratrizani odvojili od naroda? Zašto priznaju Schmidta? I kako misle dalje?

Prije tjedan dana napravili smo anketu. Pitali smo čitatelje našeg portala, smatramo ih reprezentativnim uzorkom, jednostavno pitanje, ekstremno jednostavno pitanje:

Dragi Hrvati priznajete li Schmidta. Potvrdite našu vjeru u vas il nas naprosto razočarajte. 100% odgovora bili su “NE”.

Niti jedan odgovor osim par Bošnjaka iz nordijskih zemalja koji su se potpisivali kao Hrvati nije priznao Schmidta.

S obzirom na sve što su visoki kasapi međunarodnog prava u BIH činili i čine najmanjem i najraseljenijem i etnički najpočišćenijem narodu u BIH , pitamo se kako već ranije nije krenuo hrvatski ustanak protiv režima OHR-a?

Odgovor je jasan. Prvo svećeništvo primi te i takve, amortizira naš narodni gnjev, to naravno ta sekta naplati, sve to košta, no na taj način prokrče put političkoj eliti da se i sama pred očima naroda može pokloniti našem tiraninu, Visokom Predstavniku, a da pred narodom ne ispadnu kukavice.

Naš narod mora shvatiti, da ne može opstati kao molitvena zajednica, da fratrizani već šesto stoljeće izručuju naš suverenitet, da se predstavljaju kao naši pastiri, koji trguju sudbinom svojih ovčica i da jedino možemo opstati kao politička nacija. U kojoj je svećeniku mjesto za oltarom a ne za političkom govornicom.

Jedno je što govori svećenik kad tumači Sveto Pismo, no ako ti tumači politiku s oltara, iziđi iz Kristove kuće dok ju taj svećenik skrnavi, ako prima Komšića ne idi na mise tog Fra Nečastivog. Njihov posao je evangelizacija a ne politika i  politizacija svetohraništa.

Svaki čovjek je Crkva i u svakom čovjeku je Krist. Onaj svećenik koji zloupotrebljava svoje poslanje da bi njime trgovao je Ahdnamaš, on nije fratar, on je fratrizan. Odvoji se od takvog.  Bogu se moli i u Boga vjeruj. A ne u fratra! Jer fratar je grešnik kao i ti i njegov sakrament nije iznad tvog u crkvenoj hijerarhiji. Shvati to konačno.

Podsjećamo što je naš najveći hrvatski narodni političar Stjepan Radić, jedini koji Hrvate nije dijelio po avnojevskoj granici govorio o njima:

Ja sam nekada držao mnogo do kulturnoga i nacionalnoga rada bosanskohercegovačkih franjevaca, ali sam se najzad razočarao i uvidio da su to ljudi neiskreni i lašci. Čitav njihov život i nacionalni i kulturni rad nije ništa drugo nego zavaravanje i zaglupljivanje toga naroda sa tendencijom da ga onda mogu lakše guliti i pljačkati. Ukoliko je taj narod još neprosvijećen, nepovjerljiv i zaostao, to je jedino njihova zasluga, jer su ga oni tako učili. Crkvu, propovjedaonicu i ispovjedaonicu iskorištavali su i iskorištavaju samo u svoje niske i sebične svrhe. To su vrste zelenaša koji deru narod, imaju svoje banke i zajme sirotinji novac uz zelenaške kamate. Oni državu samo lažu, da ne mogu dograditi svoju školu; i ja ću nastojati ne da je potpomažem, nego da je zatvorim. Moja je glavna briga da rastavim narod od njih. Fra Didak Buntić je bio lažac i varalica, a najmanje je prijatelj toga naroda. (Nova revija, 1926. broj 1, 89-90)

Hrvati u BIH nemaju odavno nikakva razloga priznavati nasilje nad sobom na svojoj zemlji. Sve da Schmidt poništi Barryeve amandmane i ispriča nam se , da nam se ispriča za Platformu, nasilne političke smjene, desetljeća progona pod čizmom OHR-a nama to ništa ne vrijedi. Mi kao narod moramo tražiti da sila OHR-a prestane postojati na našoj zemlji. Ponavljamo – na našoj zemlji. OHR je bio i ostao SDA pomoćni ured. Ako ih priznaje Prostor pod kontrolom SDA, prostor koji je SDA u ratu nazivala Prostorom Džihada, neka idu tamo i zapovijedaju.

Dragan Čović, HNS i svi hrvatski političari moraju znati, da svaki put kad se susretnu sa Schmidtom, kad mu iskažu pokornost u svoga naroda mogu izazvati samo osjećaj gađenja i gubitak glasova. Za izbore će im trebati narod. Schmidt im neće moći osigurati mandate. Samo narod hoće.

Vama i Vašim karijerama Schmidt možda godi, no istim tim vašim karijerama trebat će narod za nastavak karijere, a mi smo duboko uvjereni da će narod kazniti politiku koja bude priznavala ovog čovjeka. Došao je u ured koji naš narod smatra antihrvatskim, pače džihadističkim. Klanjanje Schmidtu klanjanje je SDA džihadu. Pa vi odlučite.

Nitko vam nije dao pravo niti  legitimitet da priznajete Schmidta. I vi  znate da taj legitimitet nemate niti smiju koristiti. Niti tom čovjeku iskazivati bilo kakvu čast. I vi i vi vaše fratrine.  Kao što Schmidt zna da je ovdje u našu zemlju došao nelegalno i nelegitimno, da može biti drag gost tek kao njemački turist, nikako kao Visoki predstavnik.

On Hrvatima nije Visoki Prestavnik.

Vama i fratrizanima jeste? Ako jeste bujrum.

Hrvatima je dosta tog i takvog bujruma. I vječne nade u korektnost  međunarodne zajenice. Skupine silnika koji su samo tijelom tu, dok su im misli na saudijskim proračinima.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x