Published On: Pon, kol 30th, 2021

BARUNIZACIJA HRVATSKE ELITE: Zašto su se politika i fratrizani odvojili od naroda? Zašto priznaju Schmidta? I kako misle dalje?

Prije tjedan dana napravili smo anketu. Pitali smo čitatelje našeg portala, smatramo ih reprezentativnim uzorkom, jednostavno pitanje, ekstremno jednostavno pitanje:

Dragi Hrvati priznajete li Schmidta. Potvrdite našu vjeru u vas il nas naprosto razočarajte. 100% odgovora bili su “NE”.

Niti jedan odgovor osim par Bošnjaka iz nordijskih zemalja koji su se potpisivali kao Hrvati nije priznao Schmidta.

S obzirom na sve što su visoki kasapi međunarodnog prava u BIH činili i čine najmanjem i najraseljenijem i etnički najpočišćenijem narodu u BIH , pitamo se kako već ranije nije krenuo hrvatski ustanak protiv režima OHR-a?

Odgovor je jasan. Prvo svećeništvo primi te i takve, amortizira naš narodni gnjev, to naravno ta sekta naplati, sve to košta, no na taj način prokrče put političkoj eliti da se i sama pred očima naroda može pokloniti našem tiraninu, Visokom Predstavniku, a da pred narodom ne ispadnu kukavice.

Naš narod mora shvatiti, da ne može opstati kao molitvena zajednica, da fratrizani već šesto stoljeće izručuju naš suverenitet, da se predstavljaju kao naši pastiri, koji trguju sudbinom svojih ovčica i da jedino možemo opstati kao politička nacija. U kojoj je svećeniku mjesto za oltarom a ne za političkom govornicom.

Jedno je što govori svećenik kad tumači Sveto Pismo, no ako ti tumači politiku s oltara, iziđi iz Kristove kuće dok ju taj svećenik skrnavi, ako prima Komšića ne idi na mise tog Fra Nečastivog. Njihov posao je evangelizacija a ne politika i  politizacija svetohraništa.

Svaki čovjek je Crkva i u svakom čovjeku je Krist. Onaj svećenik koji zloupotrebljava svoje poslanje da bi njime trgovao je Ahdnamaš, on nije fratar, on je fratrizan. Odvoji se od takvog.  Bogu se moli i u Boga vjeruj. A ne u fratra! Jer fratar je grešnik kao i ti i njegov sakrament nije iznad tvog u crkvenoj hijerarhiji. Shvati to konačno.

Podsjećamo što je naš najveći hrvatski narodni političar Stjepan Radić, jedini koji Hrvate nije dijelio po avnojevskoj granici govorio o njima:

Ja sam nekada držao mnogo do kulturnoga i nacionalnoga rada bosanskohercegovačkih franjevaca, ali sam se najzad razočarao i uvidio da su to ljudi neiskreni i lašci. Čitav njihov život i nacionalni i kulturni rad nije ništa drugo nego zavaravanje i zaglupljivanje toga naroda sa tendencijom da ga onda mogu lakše guliti i pljačkati. Ukoliko je taj narod još neprosvijećen, nepovjerljiv i zaostao, to je jedino njihova zasluga, jer su ga oni tako učili. Crkvu, propovjedaonicu i ispovjedaonicu iskorištavali su i iskorištavaju samo u svoje niske i sebične svrhe. To su vrste zelenaša koji deru narod, imaju svoje banke i zajme sirotinji novac uz zelenaške kamate. Oni državu samo lažu, da ne mogu dograditi svoju školu; i ja ću nastojati ne da je potpomažem, nego da je zatvorim. Moja je glavna briga da rastavim narod od njih. Fra Didak Buntić je bio lažac i varalica, a najmanje je prijatelj toga naroda. (Nova revija, 1926. broj 1, 89-90)

Hrvati u BIH nemaju odavno nikakva razloga priznavati nasilje nad sobom na svojoj zemlji. Sve da Schmidt poništi Barryeve amandmane i ispriča nam se , da nam se ispriča za Platformu, nasilne političke smjene, desetljeća progona pod čizmom OHR-a nama to ništa ne vrijedi. Mi kao narod moramo tražiti da sila OHR-a prestane postojati na našoj zemlji. Ponavljamo – na našoj zemlji. OHR je bio i ostao SDA pomoćni ured. Ako ih priznaje Prostor pod kontrolom SDA, prostor koji je SDA u ratu nazivala Prostorom Džihada, neka idu tamo i zapovijedaju.

Dragan Čović, HNS i svi hrvatski političari moraju znati, da svaki put kad se susretnu sa Schmidtom, kad mu iskažu pokornost u svoga naroda mogu izazvati samo osjećaj gađenja i gubitak glasova. Za izbore će im trebati narod. Schmidt im neće moći osigurati mandate. Samo narod hoće.

Vama i Vašim karijerama Schmidt možda godi, no istim tim vašim karijerama trebat će narod za nastavak karijere, a mi smo duboko uvjereni da će narod kazniti politiku koja bude priznavala ovog čovjeka. Došao je u ured koji naš narod smatra antihrvatskim, pače džihadističkim. Klanjanje Schmidtu klanjanje je SDA džihadu. Pa vi odlučite.

Nitko vam nije dao pravo niti  legitimitet da priznajete Schmidta. I vi  znate da taj legitimitet nemate niti smiju koristiti. Niti tom čovjeku iskazivati bilo kakvu čast. I vi i vi vaše fratrine.  Kao što Schmidt zna da je ovdje u našu zemlju došao nelegalno i nelegitimno, da može biti drag gost tek kao njemački turist, nikako kao Visoki predstavnik.

On Hrvatima nije Visoki Prestavnik.

Vama i fratrizanima jeste? Ako jeste bujrum.

Hrvatima je dosta tog i takvog bujruma. I vječne nade u korektnost  međunarodne zajenice. Skupine silnika koji su samo tijelom tu, dok su im misli na saudijskim proračinima.

guest
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ana
Ana
1 godina prije

Bravo Poskok.

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  Ana
1 godina prije

Ma u kojem sistemu vi živite….ma kakva politika kakav narod…STRANKE su PRIVATNA organizacija pojedinaca…Prva PRIVATNA STRANKA U RBIH JE SDA,OSTALE SU TAKODJE PRIVATNE U SLUZBI VELIKODRZAVLJA SDS I DIO HDZ
…U STA SU MOGLE BITI TRANSFORMISANE U FASIZAM IZ JEDNOUMLJA TITOIZMA…OVO STO SE DANAS IMA NA JAVNOJ SCENI je etnopoliticka mafijskih udruženja koji se štite narodom KOBAJAGI…ta etnopoliticka MAFIJA raseli biološku masu Bosne..dosta ba hajcanja….da zaštite svoje feude biraju rodbinu i podobne imbecile na visokim državnim pozicijama…ministri koji su pročitali dva crtana romana…Alternativa je Država i Lokalni nivo…Ukidanje svih kantona i blentiteta…za državni nivo IZBORNA JEDINICA JEDNA ,CITAVA BOSNA…LOKALNI NIVO NAJBOLJE ZNA KO JE PISMEN,ODGOVORAN,POSTEN I SPOSOBAN ZA FUNKCIJU…

dragi najdraži
dragi najdraži
Šta ti kažeš na ovo?  Uso turcin
1 godina prije

Alternativa je raspad tvorevine i ujedinjenje HB sa HR i RS sa RS. Postojanje ove paradržave je zločin protiv čovječnosti.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  dragi najdraži
1 godina prije

UZP HRHFOSNA JE PRED VOJNIM PORAZOM DEMONTIRANA NA ZHTJEV PAPE PREKO KLINTONA.GENOCIDNA TVOREVINA RS SE PRAVNO DEMONTIRA JER SRBI NISI SPRRMNI ZA DRUGU TRAKTORIJADU

Prorok
Prorok
1 godina prije

Dragi Hrvati priznajete li Schmidta. Potvrdite našu vjeru u vas il nas naprosto razočarajte. 100% odgovora bili su “NE”. Hahahahaha pa vi ste veci bolesnici nego ugrozeni istocni nam susedi ili ti ga komsije

Oho ho
Oho ho
Šta ti kažeš na ovo?  Prorok
1 godina prije

Gori li vam pod usranim guzicama u kanisteru 23% he he he

dragi najdraži
dragi najdraži
Šta ti kažeš na ovo?  Oho ho
1 godina prije

Najteže tek dolazi za muslimane.Raspad čitavog sustava njima tek slijedi jer mi Hrvati bez njih možemo ali oni bez nas nikako.

Za nevjerovati je da žele upravljati čitavom tzv. bih a nisu u stanju osigurati žiteljima svojih sredina redovnu opskrbu pitkom vodom i strujom.Jednostavno što god dotaknu unište jer su nesposobni.

LAŽNIbolešnjaki
LAŽNIbolešnjaki
Šta ti kažeš na ovo?  Prorok
1 godina prije

kad si POROK umisli da je prorok.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Prorok
1 godina prije

BAL.JO Turčine NAPU.I se K.RČI.E

Selvedin Bulbul
Selvedin Bulbul
Šta ti kažeš na ovo?  Prorok
1 godina prije

Ti i dalje vjeruješ da tvoj ženski dio familije nije radio kod mene?

Mate
Mate
Šta ti kažeš na ovo?  Selvedin Bulbul
1 godina prije

Najbolji dokaz tko je kod koga je tko radio na znanje i podsjetnik ti govore tvoji ženski preci i litonci- većina njih su slavenske i ilirski anatomije lica.znaci vaše su turske majke rađala slavenski djecu a tu je Genetska analiza

Bollero
Bollero
1 godina prije

Ono što su uradili dosadašnji Visoki iz OHR-a, ne liči na provedbu Daytona, previše je tu gafova učinjeno na štetu Hrvata. Činjenice govore.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bollero
1 godina prije

Nisu to gafovi! To je namjerno i planirano!

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Bollero
1 godina prije

I, sta nam jos cinjenice govore ? 🙂
Koliko se puta umnozilo carstvo legitimnih feudalaca od vremena prvih gafova do danas ? Aham, o tome dakako necemo 🙂

Oho ho
Oho ho
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Podapirete li se zajednicki u kanisteru 23% he he he

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Ostavite se bosanskih franjevaca. Oni su samo čuvali i još uvijek čuvaju katoličanstvo u Bosni. Bolje se pozabavite Erdoganovom izjavom da ako se Bošnjaci, Srbi i Hrvati dogovore da se ujedine, da će Turska biti tu. “Ako oni odluče da će Turska i niko drugi biti njihov posrednik, mi ćemo takvu odluku prihvatiti.” Čuj Turska i niko drugi.

Oho ho
Oho ho
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Kako stojite sa turanjem noseva u tudje guzice u kanisteru 23% he he he

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Oho ho
1 godina prije

Ne stojim nikako, k’o krme u Teheranu. Otprilike tako. Ali gdje da idem u pičku materinu!

Josip
Josip
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Bjezi rodjo bilo gdje, samo da nisi u kanisteru. Sto prije to bolje.

LAŽNIbolešnjaki
LAŽNIbolešnjaki
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Čuj Turska i niko drugi. – – haman turski okupator konta da je fekAlija ono sa amanetom ozbiljno mislio, ja ludih hajvana-hinsana!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  LAŽNIbolešnjaki
1 godina prije

Srbi i Bošnjaci će se dogovoriti. Uključit će se Turska i Srbija koje, u dogovoru, preuzimaju Balkan . Ali Hrvata u toj priči neće biti nigdje. To sam mislio.

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Nisam neki vjernik, čak bih rekao da sam agnostik. Međutim nikako ni meni nije jasno što su se ovoliko okomili na Franjevce. Zar treba zbog nekoliko daidža osuđivati sve Franjevce? Da Franjevci nisu očuvali katoličanstvo u BiH, ne bi danas bilo ni Hrvata u BiH. Ovo su neoborive činjenice. Jer svi oni katolici koji su pod turskim zulumom konvertirali na islam, a bilo je i konvertiranja na pravoslavlje, ne izjašnjavaju se kao Hrvati. Dakle gospodo, popustite malo.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Tako je.

Glasač
Glasač
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

 jesi možda pročitao neki tekst nekog franjevca koji se okomio na fra majdandžića kad je ovaj ugostio Komšića u samostanuu?”

Potpuno ispravan stav, baš kao što nismo čuli niti jednog HDZ-HNS-ovca kad je Marina Pendeš požurila da postroji vojsku pred Komšićem netom nakon izbora i šoka kojeg su glasači doživjeli..

Sve pet al nekako mi se čini da svaki put kad pereš poliičare franjevci ti služe kao paravan.

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

O nekim stvarima mi je glupo uopće raspravljati, kao što je tvoja konstatacija da Franjevci nisu sačuvali katoličanstvo u BiH. Nego tko je sačuvao katoličanstvo na prostoru BiH, kao i na područjima današnje Hrvatske koja su bila pod okupacijom Turaka, ako ne Franjevci? Tamo gdje nisu djelovali Franjevci, djelovali su Imami i Popovi. Trebinjska biskupija je većinski bila katolička sve do pred kraj 17. stoljeća. Međutim kako franjevački red nije imao dovoljan broj svećenika da pokrije to područje, to su iskoristili Popovi te čitava sela preveli na pravoslavlje. Zato danas imamo crkve po istočnoj Hercegovini koje nemaju apsolutno nikakve veze s pravoslavnim stilom gradnje. Centri katoličanstva kao što su Visoko, Olovo, Srebrenica nisu nestali zbog djelovanja Franjevaca, nego zbog djelovanja Turaka i islamske zajednice, da bi zadnji čavao u lijes bio zabijen nakon osvajanja pa povlačenja Eugena Savojskog, kada su skoro svi franjevci i katolički vjernici napustili to područje i prešli na oslobođena područja Slavonije, Srijema i Ugarske. Mislim, tema je preširoka da bi je sada ovdje obradio, ali zaključak ostaje. Da nije bilo Franjevaca, danas u BiH ne bi bilo katolika ni Hrvata. Patareni i inkvizicija su duga priča da bi je ovdje obradili.

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

POTPISUJEM…najveći egzodus katoličkog življa iz BOSNE izazvao je pohod katoličanstva pod Eugenom Savojskim na tzv Prostor ISLAMA Osmanskog Carstva…katolički ZIVALJ Bosne plašeći se Nepotrebno ODMAZDE Devastiran je bespotrebno bježeći…Nestala je Bosna Srebrena i Srebrenica, Bivša Župa Soli,sva sjeveroistočna I istočna i jugoistočna Bosna
.ETIMOLOSKI ŠOKAC JE IZVEDEN IZ MADJARSKOG STO ZNACI..SLAN COVJEK KOJI JE DOSAO SA PODRUCJA SOLI,TUZLA..DRUGI I NASRAMNIJI EGZODUD KATOLIKA HRVATA IZ BOSNE ucinio mozda najgori Dudek krivousti Njofra po dogovoru iz Karadjordjeva o etnickom tzv humanom preseljenju naroda..On je zrtvovao katolike Bosne za etnicki cistu Rvacku od CETNIKA…Prema tome ovo što je ostalo od tog KatoliČkog
Življa TREBA zahvaliti dijelovima patriotskog HVO FRANJEVCIMA POLITICKOM VODSTVU ŠIBERA,KOMSICA,VIKICA I MNOGIH JUNAKA…NA SVJETSKOM PLANU PRIJE SVIH,PAPI VOJTILI KLINTONU I ALIJI KOJI SE NASAO I NAIVMO SE SNALAZIO KAO VJERNIK IZMEDJU MILOSEVICA KOJI BI RATOVAO DO POSLJEDNJEG CETNIKA ZA VLAST,MISLIM DA NIJE MRZIO ISLAMZA RAZLIKU OD NJOFRE…NJEGOVE NEBULOZE O PREDZIDJU EVROPE PAPA JE PROZIJEVAO …ZNA PAPA STA JE URADIO DA STANE NJOFRINA BUDALASTINA UNISTENJS KATOLIKA U BOSNI…ONE KOJI NE VJERUJU…KONSULTOVATI GRANICA MINISTRA…SLIJED DOGADJAJA POKAZUJE KADA SU POČELE NAZALOST KRVAVE AKCIJE ODGOVORA ARBIH NA DIO PARADRZAVE UZP,KOJA JE U OSNOVI TERORISTICKA SA ELEMENTIMA KATOLICKOG TERORIZMA…PAPA VOJTILA ZOVE HITNO KLINTONA,KLINTON ZOVE HITNO NJOFRU I ALJU..DEMONTAZA SA ELEMENTIMA PORAZA HRHFOSNE…MIR MIR MIR U BOSNI SVE KARTE NA STO I ISTINU SVU NA STO I U LICE….AKO ZNAMO STA JE BILO…DOSTA JE I VAS STO OVDJE ŠIRITE LAŽI…KO SIRI LAŽ ŠIRI MRZNJU.

ZOKI ŠIRI ISTINU I IMA DOBAR PREGLED,NESTO MANJI OD MENE

Oho ho
Oho ho
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Mislio sam da si inteligentniji. Poljubi Vinka Puljica u supak i dadni mu dvje marke.

Oho ho
Oho ho
Šta ti kažeš na ovo?  Oho ho
1 godina prije

Ovaj Oho ho je lazni.

dragi najdraži
dragi najdraži
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Neki fratri i dan danas pate za turskom kada su oni imali isključivo pravo zastupanja našeg naroda.Mnogi fratri su izdajice i boga i naroda.Vragovi u mantijama.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Ovo je Erdogan poručio tročlanom Predsjedništvu BiH. Da se ujedine i onda će Turska biti njihov predstavnik, sve trojice i BiH valjda. Interesantno.

Dama
Dama
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Isiot sa idiotskim komentarom

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  Dama
1 godina prije

Idiot je fasista i staljinista ,uslovno , oni koji ne priznaju drugog u širem smislu…dugo ti treba za dekontaminaciju psihe…

LAŽNIbolešnjaki
LAŽNIbolešnjaki
1 godina prije

ogavni srednjobosanski, daidžin UDBO-KLER koji je normalne otjerao od vjere kakvu oni lažno propovijedaju… bitno je da imaju dovoljno štrika da im obujmi sve veće mješine. FUJ, POCRKALI!

Uso turcin
Uso turcin
1 godina prije

Fratrizani su cetvrti poslan u Bosnu red od Pape za pokrstavanje patarena…da NIJE fratara koji su uspjeli koliko toliko ne bi bilo skoro nikako katolika u Bosni…nadalje da nisu sa STADLEROM i Strosmajerom proglasili Bošnjake KATOLIKE hrvatima u Bosni ne bi bilo HRVATA…toliko zamjena TEZA oko fratara..

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  Uso turcin
1 godina prije

Ti si izgleda umjesto povijesti čitao Gospodare prstenova.

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  vitina
1 godina prije

Ne čitam POVIJEST NEGO Historiju BOSNE

vitina
vitina
Šta ti kažeš na ovo?  Uso turcin
1 godina prije

Ne čitaš ti ništa, nego samo iskrivljuješ i prilagođavaš da bi tvom šovinističkom umu bilo ugodno.

dragi najdraži
dragi najdraži
Šta ti kažeš na ovo?  Uso turcin
1 godina prije

Vaša povijest je povijest izdajstva pljačke i masovnih pokolja.Vaša povijest je osmanlijska azijska povijest.Vi ste balkanski tatari i sve vodi da ćete završiti kao krimski tatari kad tad.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  dragi najdraži
1 godina prije

Krimske tatare raselio je tvoj rodjo Staljin antifašista i još 5 miliona muslimana pobio u Gulagu, u Gulagu je nestalo mnogo ukrajinaca i katolika..prethodno je tvoj idol pobio i raselio zavrsno u antifašističkoj ideologiji i sve JEVREJE…Nešto identično se desilo i na prostoru uspostave TITOIZMA srbocetnickog komunizma…nedic JEVREJE a prvi gerilac u jevropi turke ustase siptare i ostale..nećemo ruse hoćemo gusle…guslaj…pobijes sve i pripises sebi žrtvu..
.krim je bio muslimanski…i Soci..znamo to..bar sada…

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Stoji DOSTA toga ali stvari ne treba gledati jednostrano i sa stanovišta cijeniti u ovom trenutku kada je potrebno svi da ostanemo pred ogledalo jer smo ovdje svi žrtve drugih..U BOSNU se zlo uvozi sa strane.. U historiji Bosne sve pozitivno i negativno mora se staviti na sto… dešavanja srednjeg vijeka i prije toga stavljati u kontekst vremena… nisu svi fratri ubojice..nemogu se svi ni kupiti…ako se vratimo na HISTORIJSKI koncept Bošnjaštva ja bih ih mogao nazvati a uz poznato dejstvo Karađorđeva dogovora i zadnjeg uvezenog VELIKO drzavlja,ja bih ih mogao nazvati neprijateljima Bosne jer su sa Strosmajerom i STADLEROM IZDALI BOSNJASTVO u KORIST HRVATSTVA…međutim NIJE tako bilo u zadnjem ratu…Franjevci nisu bili za cijepanje i uništenje Bosne..možda rijetki…jah valja nama ZAJEDNO sa svojim stidom …

Josip
Josip
Šta ti kažeš na ovo?  Uso turcin
1 godina prije

Ako imas imalo stida trebao bi priznati da mi dugujes zivot gnjido posrana.

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Što se tiče prava prve bračne noći to srbocetnicka titoisticka istorija podmeće kao Dio svoje kulture TURCIMA…pročitati Necistu Krv Borbe Stankovica i recenziju Skerlicevu…TOGA NEMA U ISLAMU…

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Što se tiče mog i tvog KRALJA STJEPANA TOMASEVICA POSLJEDNJEG BOSANSKOG KRALJA IZGUBIO JE GLAVU PRED NALETOM OSMANLIJSKOG CARSTVA KOJE JE SIRILO SE USPOSTSVLJANJEM VAZALSTVA…ON JE PRIHVATIO VAZALSTVO ALI JE IZDAT ZBOG ISTOVREMENOG USPOSTAVLJANJA NEKE FORME POLUVAZALSTVA SA UGARIMA..SRPSKO VAZALSTVO JE VEC U SRBIJI BILO USPOSTAVLJENO..OSTAO BI NA PREDSTOLJU DA NIJE UVUCEN OD KATOLICANSTVA U OVU IGRU..HRVATSKE TADA NIJE BILO NI U POJMU..SREDNJI VIJEK…SRBIJA JE TADA BILA KO NOKIA OKO PRILEPA TOKIA…POGLEDAJ GRANICE VELIKE BOSNE…NEPOSTOJECE SRBIJE I NE POMINJANE HRVATSKE…LAZ JE U HISTORIJI I VJER UZROK RATA..

FARANO.MARXISTA
FARANO.MARXISTA
1 godina prije

GDJE JE MOJA ,NEKADAŠNJA ,BOSNA??
SA IGMANA POGLEDAT JE LIJEPO ,GDJE SE BOSNA RAZLIJEVA DALEKO.!!!!!E, TO JE NEKADA BILA MOJA BOSNA, A DANAS JE PODIJELJENA NA VJERSKE FEUDE ZAHVALJUJUĆI MAJCI AMERICI ,KOJA SE ,NADAM SE RASPADA I VATIKANU ,KOJEM JE KRAJ SA NJEGOVOM TERORISTIČKO-HEGEMOONISTIČKO-PLJAČKAŠKOM AMERIKAOM.DAKLE, ZAVRŠAVA SE ODISEJA OVIH LJUDSKIH POŠASTI ,A MOJA BOSNA ,NADAM SE I POUZDAVAMA SE,U SVIJEST NJENIH GRAĐANA, OPET ĆE POSTATI ONA PRAVA BOSNA IZ VARCAR-VAKUFA ,KOJA JE UTEMELJENA U REVOLUCIJI NJENIH GRAĐANA , NA ZASJEDANJU NJIHVOG REVOLUCIONARNOG_RATNOG PARLAMENMTA ,KOJI SE U TIM VREMENIMA ZVAO =ZAVNOBIH=BOSNA JE UTEMELJENA:NI HRVATSKA ,NI SRPSJKA NI MUSLIMANSKA ,ONA JE I HRVATSKA I SRPSKA I MUSLIMANSKA ,ONA JE NJIHOVA STEČEVINA I NJIHOVA DOMOVINA,OBRANJENA U KRVI SA STOTINE -HILJADA LJUDSKIH ŽRTAVA,OBRANJENA OD ZAPADNE SVETE ALIJANSE UTEMELJENE RIMSKIM KONKORDATOM 1935 GODINE IZMEĐU VATIKIANA I III-ĆEG REICHA,PRAVE KATOLIČKO-KRVOLIOČNE POŠASTI ,KOJU JE OBNOVIO NOVI SAVEZ IZMEĐU ,OPET MAJKE AMERIKE I VATIKANA ,UZ POMOĆ ,JOŠ NEUGAŠENOG NIBELUNŠKOG NACIZMA ,KOJI SU 1991 GODINE ,OPET OBNOVILI ,SADA KAO IV-TI RECH, OKUPACIJOM MOJE HRVATSKE I BOSNE .REZULTAT JE,KAKO U UVODU REKOH ,PODJELA MOJE BOSNE NA VJERSKE FEUDE ,A HRAVTSKA OBNOVLJENA STEPINČEVSKA BOŽJA DRĐŽAVA. U OVOM VJERSKOM RATU ,UMJESTO NEDIĆA,DRAŽĐE MIHAJLOVIĆA I DRUGIH SRSPKO-PRAVOSALVNIH HORDI , SADA SU BILI U SLUŽBI IV-TOG REICHA SA ONE SVETOSAVSKE,KRVOLOČNO-KOLJAČKE STARNE , ČETNIČKI VOVJOVDA MILOŠEVIĆ ,A SA ZAPDANE,UMJESTO PAVELIĆA I STEPINCA ,SAD JU ZASTUPA KMETSKO-KATOLIČKI PROZELIT ,STEPINČEVSKI SLJEDBENIK, ZLOČINAC FRANJO TUĐAMAN.. QUISLINSI IV-TOG REICHA .
 

Mate
Mate
Šta ti kažeš na ovo?  FARANO.MARXISTA
1 godina prije

Ako neće biti Vatikanska onda će ti biti Talibanska Bosna a to neće biti nikada ostvareni san onog manjeg djela i Bošnjačkog naroda…a ti mozes prihvatiti hrvate srbe i tradicionalne bošnjake ili u sandalama na Igman i cekati da se ovi gore s Vatikanom povuku…a to će biti nikada

veritas
veritas
Šta ti kažeš na ovo?  FARANO.MARXISTA
1 godina prije

Moglo je i kraće. Možda još bolje da se nije ni napisalo!

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  FARANO.MARXISTA
1 godina prije

Nešto bih mogao potpisati,ali ne sve..

sim
sim
1 godina prije

Cijelo vrijeme u zadnjih 15-20 godina djelovanja Fratrizana, jasno ne sviju, ali njihove politike djelovanja, poglavito Hercegovackih, (jer Bosanski franjevci tek od “nedavno” počinju zamjetno djelovati) Medjugorskim fenomenom dodatno “omoćeni” nameću se kao sekta svim katolickim kretanjima ujedno i hrvatskim u cijeloj BiH – usko suardjujuci s HDZ politikom koji su se “medjusobno i svsrdno pomagali”. Ne treba zaboraviti cinjenicu da u samom ratu su dali ogroman doprinos u nacionalnom smislu sto im je pomogao za pozicioniranje. Uskoro nameću “Hercegovacke politicko-klerske prohtjeve” zanemarujići Svehrvatske u BiH, ponekd ucjenjujući drzavu i ostatak katolika u BiH kao i Biskupe svojom kompaktibilnošću kako bi dolazili do odredjenih pozicija moci u politici i kleru cijele BiH. Zasto je to tako ? Zato što u Hercegovackoj franjevackoj provinciji živi najveći broj Hrvata katolika s najvećim brojem pristasa HDZ-a koji su kao takvi najjaci katolicki i hrvatski potencijal koji se cesto koristi i za “OBRACUNE” cak i ncionalnoegzistencionalne prirode. Odlučivali su o svemu Nacionalnome u BiH kroz prizmu svojih “Hercegovackih prohtjeva”. Najvece bogatstvo Hrvata BiH je u Bosni i dan danas. Pozicija Bosanskih Hrvata da time upravljaju je samo iluzija i za to mora postojati neka odgovornost. Kroz vrijeme je naciju zadesio nevidjeni politicki i gopodarski NEMORAL. Danasnje “Jedinstvo nacije” posmatrano kroz ovu prizmu se cesto shvaca kao pokusaj dobivanja na vremenu, ili jos jedna iluzija-prevara, kako bi se glavni akteri ove hrvatske kataklizme – sakrili ispod suknje prevarene i osiromasene nacije u nestanku.
Dali je netko istražio posljedicu hrvatske tragedije i demografskog kolapsa nacije u BiH iz ovog gore navedenog činjeničnog konteksta?

Risovčanin
Risovčanin
Šta ti kažeš na ovo?  sim
1 godina prije

Posljedica je armija BiH zločinačka organizacija pod krinkom oslobodioca, oslododio si Bosnu od Kršćana, Alija zna se kako ,nožem u leđa.

Fajko
Fajko
Šta ti kažeš na ovo?  Risovčanin
1 godina prije

Armiju BiH niko u svijetu nije optužio za zločine kao vas za UZP I za genocid.Mozes ovde pisati romane i kmecati do mile volje uzalud ti sve hehehe.

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Euh ti si u mraku ideološke povijesti iz komunjare pravo u mrak nacionalizma i fasizma…

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  sim
1 godina prije

Euro ti neznaš ni šta je nacija a kamoli šta je vjera…čim se čovjek data za naciju on je u tuđem džepu..

Mate
Mate
1 godina prije

Tko ti je jbte .uopće taj Stjepan Radić i njegov a ostavstina? HSS je surađivao i sluzio sa Austrougarskon, Kraljevinom, Ustaskim rezimom, i Jugoslavenskim! Sve u nekih 27 povhesnih godina .potpisali su sve sto se od njih trazilo

Mene kliču Hasso
Mene kliču Hasso
1 godina prije

Fratri Ahdnamaši nisu Hrvati, to su bosanski katolici!. Drugo, ni Papa nam nije puno korisniji, on zastupa interese svoje crkve a ne interese nas BiH Hrvata. Što se hrvatske politčke elite tiče, i indolentni Draganče i čitava svita oko njega su ERDOGANOVI PLAĆENICI!!! Da ne dužim previše…

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  Mene kliču Hasso
1 godina prije

I ti nesto cetalju znas, pokupis ovdje hrakotine iz komentara stavis u svoja usta pa pljah…nego ima sta o prvom gerilcu u napacenoj Jevropi..

Fajko
Fajko
1 godina prije

Fratri su oduvijek bili stari dobri Bošnjaci katolici.

Uso turcin
Uso turcin
Šta ti kažeš na ovo?  Desk
1 godina prije

Ja ih optuzujem jer su sa AU okupcijom izdali Bosnu i Bosnjastvo u KORIST do tada nepostojeceg hrvatstva u Bosni…Vidi STADLERA germaniziranog Hrvata,i STROSMAJERA..

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Fajko
1 godina prije

Fratri su bili Bošnjaci katolici za vrijeme turske vladavine, da bi nešto kasnije, za vrijeme AU monarhije, ti isti fratri postali Bosanci katolici, a to su i danas. Međutim to im nije bila prepreka da u isto vrijeme budu i Hrvati, jer regionalna pripadnost Bošnjak/Bosanac i etnička pripadnost Hrvat nikada nisu bili u koliziji.

Last edited 1 godina prije by Zoki
Hodidjed
Hodidjed
1 godina prije

Krajnje je vrijeme za jednu sekularnu stranku u Hrvata bez utjecaja ovih kostimiranih bošnjaka katolika i novopečenih plemića (turskih i komegod zatreba vazala). Naravno, zvuči kao utopija u trenutnim okolnostima.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Šmit ima legitimitet kao i željko Komšić, samo što ovog nisu birali Hrvati, a onog Savjet sigurnosti UN-a.
Ni jedan ne može zastupati niti naređivati Hrvatima.
Inače najdraže mi je štivo na Poskoku kada se upljuje vazeći o “molitvenim zajednicama” u čemu prepoznajem tipični hrvatsko-proleterski mazohizam, koji očima preplašenog laneta hvali drugog i drugačijeg i junači se govoreći protiv svoga niti u dobro vrijeme niti s nekom potrebom, a niti u dobrom političkom trenutku, što govori o stanovitoj političkoj naivi autora teksta.

FARANO.MARXISTA
FARANO.MARXISTA
1 godina prije

KATOLIČKU CRKIVU TREBA ,POD HITNO,ZABRANITI!!
KATOLIČKU, ODNOSNO, KRŠAĆANSKU CRKVU TREBA ,KAKO SADA STAVR STOJI, ODMAH ZABRANITI U INTERESU LJUDSKE SLOBODE,DOSTAOJANSTVA I CIVILIZACIJSKOG NAPRETKA, JER JE TO KORPORACIJA KOJA SVOJIM USTROJEM KAO KASTINSKE I PLJAČKAŠKO-EKSPLOATATORSKE ORGANIZACIJE SVOJIM USTROJEM UTEMELJUJE KULT SMRTI ,KULT KRVI I ZLOČINA , OMALOVAŽAVAJUĆI BIT LJUDSKOG BIĆA ,NJEGOVO DOSTOJANSTVO I SLOBODU . DAKLE,ONA UPORNO,NASILNO I KRVOLOČNO ,DESTRUIRA LJUDSKU ZAJEDNICU SVOJIM ZLOČINAČKIM DJELOVANJEM ODUZIMAJUĆI PRAVO SVAKOM LJUDSKOM BIĆU ,KOJE JU SLIJEDI ,DA BUDE LJUDSKO BIĆE SVJESNO SEBE I SVOGA POSTOJANJA ,SVOJE SPOSOBNOSTI DA MIJENJE SEBE I SVIJET U KOJEM ŽIVI.ONA GA ,NAPROTIV, OTUĐUJE ,POPREDMEĆUJE I TRAŽI DA BUDE,PONIZAN ,POSLUŠAN ,SPREMAN NA SVE PATNJE I ŽRTVE I ZLOČINE , OBEĆAVAJUĆI MU ONAJESHATOLOŠKIJI SVIJET U KOJEM SE ŽIVI NOVI ,DRUGI I BOLJI ŽIVOT ČOVJEKA. DAKLE, KRŠĆANSTVO SE SLUŽI NOTORNIM I JAVNIM LAŽIMA, PREVARAMA, KOJE DO SADA CIVILIZACIJSKO-SVJETOVNO -USTROJENO DRUŠTVO ,ODNOSNO, ZAJEDNICA NIJE SANKCIONIRALA ,ZABRANOM. A KAKO STOJI STVAR SA KRIŽEM I RASPELOM,KOJI SU SIMBOLI KULTA ZLOČINA I SMRTI , POVIJESNO JE ZNANO. OBORUŽANA TIM SIMBOLIMA KRŠAĆNSKA CRKVA JE ,U SVOM POVIJESNOM HODU PROIZVELA NAJVEĆE I NAJMONSRUOZNIJE ZLOČINE PROTIV ČOVJEKA I ČOVJEĆNOSTI ,UNIŠTAVAJUĆI FIZIČKI LJUDSKE SKUPINE I CIJELE NARODNE ZAJEDENICE SA POSTOJEĆIM NJIHOVIM CIVILIZACIJSKIM DOSTIGNUĆIMA. POSEBNO I JAVNO KAŽNJAVANJE BILE SU ORGIJE PALJENJA LJUDSKIH ŽIVIH BIĆA NA LOMAČAMA ,DOK SU SVAKA DRUGA SMAKNUĆA BILI PRIVILEGIJA, MAKAR SU I ONA BILA NAJSVIREPIJEG NAČINA IZVRŠENJA. NAJMASOVNIJE I NAJSVIREPIJE ZLOČINE , KOJE JE KRŠĆANSTVO IZVELO U SVOM HODU KROZ POVIJEST, JE CONCQUISTADA SREDNJE I CIJIELE JUŽNE AMERIKE , KADA SU U SVOM POHODU VRŠILI MASOVNA ISTREBLJENJA TAMOŠNJIH STANOIVNIKA I RAZARANJE SVIH NJIHOVIH CIVILIZACIJSKIH DOSTIGNUĆA . POVIJEST SVJEDOČI DA JE TO BIO TEK POČETAK KRŠAĆNASKOG ZLOČINAČKOG, OSVAJAČKO-PLJAČKAŠKGO POHODA KOJI SE NASTAVIO DO DANAŠNJIH DANA ,KROZ RAZNE RATOVE ,NJENOG ISPRTKA KAPITALISTIČKOG SUSTAVA .TREBA USPUT ZAVIRITI I U KNJIGU AMERIČKOG PROFESORA DR.NOMA CHOMSKOG POD NASLOVOM =HEGEMONIJA ILI OPSTANAK=U KOJOJ ĆE SVAKI ČITATELJ NAĆI PODATKE O ZLOČINIMA KRŠČANSKO-KLASNO-KASTINSKO-PLJAČKAŠKE KORPORACIJE KROZ ZLOČINAČKU POV IJEST KRĐĆANSTAV ,O ČEMU JE JANO GOVORIO I PISAO PAPA U OSTAVCI ,KARDINAL BENEDIKT XVI-TI .
comment image&cfs=1&ext=jpg&_nc_oe=6e96d&_nc_sid=06c271&ccb=3-5&_nc_hash=AQGNPhqI4RT5TqZg

FARANO.MARXISTA
FARANO.MARXISTA
1 godina prije

KATOLIČKU CRKIVU TREBA ,POD HITNO,ZABRANITI!!
KATOLIČKU, ODNOSNO, KRŠAĆANSKU CRKVU TREBA ,KAKO SADA STAVR STOJI, ODMAH ZABRANITI U INTERESU LJUDSKE SLOBODE,DOSTAOJANSTVA I CIVILIZACIJSKOG NAPRETKA, JER JE TO KORPORACIJA KOJA SVOJIM USTROJEM KAO KASTINSKE I PLJAČKAŠKO-EKSPLOATATORSKE ORGANIZACIJE SVOJIM USTROJEM UTEMELJUJE KULT SMRTI ,KULT KRVI I ZLOČINA , OMALOVAŽAVAJUĆI BIT LJUDSKOG BIĆA ,NJEGOVO DOSTOJANSTVO I SLOBODU . DAKLE,ONA UPORNO,NASILNO I KRVOLOČNO ,DESTRUIRA LJUDSKU ZAJEDNICU SVOJIM ZLOČINAČKIM DJELOVANJEM ODUZIMAJUĆI PRAVO SVAKOM LJUDSKOM BIĆU ,KOJE JU SLIJEDI ,DA BUDE LJUDSKO BIĆE SVJESNO SEBE I SVOGA POSTOJANJA ,SVOJE SPOSOBNOSTI DA MIJENJE SEBE I SVIJET U KOJEM ŽIVI.ONA GA ,NAPROTIV, OTUĐUJE ,POPREDMEĆUJE I TRAŽI DA BUDE,PONIZAN ,POSLUŠAN ,SPREMAN NA SVE PATNJE I ŽRTVE I ZLOČINE , OBEĆAVAJUĆI MU ONAJESHATOLOŠKIJI SVIJET U KOJEM SE ŽIVI NOVI ,DRUGI I BOLJI ŽIVOT ČOVJEKA. DAKLE, KRŠĆANSTVO SE SLUŽI NOTORNIM I JAVNIM LAŽIMA, PREVARAMA, KOJE DO SADA CIVILIZACIJSKO-SVJETOVNO -USTROJENO DRUŠTVO ,ODNOSNO, ZAJEDNICA NIJE SANKCIONIRALA ,ZABRANOM. A KAKO STOJI STVAR SA KRIŽEM I RASPELOM,KOJI SU SIMBOLI KULTA ZLOČINA I SMRTI , POVIJESNO JE ZNANO. OBORUŽANA TIM SIMBOLIMA KRŠAĆNSKA CRKVA JE ,U SVOM POVIJESNOM HODU PROIZVELA NAJVEĆE I NAJMONSRUOZNIJE ZLOČINE PROTIV ČOVJEKA I ČOVJEĆNOSTI ,UNIŠTAVAJUĆI FIZIČKI LJUDSKE SKUPINE I CIJELE NARODNE ZAJEDENICE SA POSTOJEĆIM NJIHOVIM CIVILIZACIJSKIM DOSTIGNUĆIMA. POSEBNO I JAVNO KAŽNJAVANJE BILE SU ORGIJE PALJENJA LJUDSKIH ŽIVIH BIĆA NA LOMAČAMA ,DOK SU SVAKA DRUGA SMAKNUĆA BILI PRIVILEGIJA, MAKAR SU I ONA BILA NAJSVIREPIJEG NAČINA IZVRŠENJA. NAJMASOVNIJE I NAJSVIREPIJE ZLOČINE , KOJE JE KRŠĆANSTVO IZVELO U SVOM HODU KROZ POVIJEST, JE CONCQUISTADA SREDNJE I CIJIELE JUŽNE AMERIKE , KADA SU U SVOM POHODU VRŠILI MASOVNA ISTREBLJENJA TAMOŠNJIH STANOIVNIKA I RAZARANJE SVIH NJIHOVIH CIVILIZACIJSKIH DOSTIGNUĆA . POVIJEST SVJEDOČI DA JE TO BIO TEK POČETAK KRŠAĆNASKOG ZLOČINAČKOG, OSVAJAČKO-PLJAČKAŠKGO POHODA KOJI SE NASTAVIO DO DANAŠNJIH DANA ,KROZ RAZNE RATOVE ,NJENOG ISPRTKA KAPITALISTIČKOG SUSTAVA .TREBA USPUT ZAVIRITI I U KNJIGU AMERIČKOG PROFESORA DR.NOMA CHOMSKOG POD NASLOVOM =HEGEMONIJA ILI OPSTANAK=U KOJOJ ĆE SVAKI ČITATELJ NAĆI PODATKE O ZLOČINIMA KRŠČANSKO-KLASNO-KASTINSKO-PLJAČKAŠKE KORPORACIJE KROZ ZLOČINAČKU POV IJEST KRĐĆANSTAV ,O ČEMU JE JANO GOVORIO I PISAO PAPA U OSTAVCI ,KARDINAL BENEDIKT XVI-TI .
comment image&cfs=1&ext=jpg&_nc_oe=6e96e&_nc_sid=06c271&ccb=3-5&_nc_hash=AQFiTQsCo5iYL6gX