Published On: Ned, stu 26th, 2017

‘Barbara (15) nije pala u Tisu, kako su rekli njezini prijatelji…’

Barbarina soba ostala je ista i ostat će sve dok se ona ne vrati, rekao je Endre Vitez, otac Barbare Vitez (15) koja je nestala prije točno godinu dana. Barbara je, prema riječima svjedoka, oko 22.30 kobnog dana pala sa željezničkog mosta u rijeku Tisu između Sente i Čoke na samom sjeveru Srbije i otad joj se gubi svaki trag.

Te je večeri bila na rođendanu kod prijateljice u pizzeriji odakle se s društvom uputila prema mostu. Pretpostavlja se da je pokušala preskočiti na platformu kod riječnog stuba te da se poskliznula i pala s deset metara visine u hladnu rijeku, prenosi 24.sata.

Njezin otac u to ne vjeruje. Smatra da Barbara nije nestala u rijeci kako su tada rekli njezini prijatelji. Dječaci su podvrgavani i poligrafskom ispitivanju.

– U medijima sam saznao da su oni prošli poligrafski test, a ja ne mogu reći da se to ispitivanje uopće dogodilo. Ja nikakav dokaz nisam dobio, kao ni ništa drugo od papira. Sve što imamo od policije je papir da smo žena i ja prijavili nestanak naše kćeri – kaže Endre.

Dobili anonimno pismo 18 dana poslije nestanka

Inicijativa za poligrafskim ispitivanjem dječaka krenula je kada su Barbarini roditelji dobili anonimno pismo. Stiglo im je 18 dana nakon kćerina nestanka, a anonimni autor tvrdio je da su Barbari na rođendanskoj proslavi u sok dosipali omamljujuće sredstvo, poslije toga je odveli na most, tamo je zlostavljali i potom gurnuli u rijeku.

Pismo je navodno pisano na mađarskom jeziku. Prije nekoliko mjeseci pojavile su se indicije da se Barbara nalazi upravo u Mađarskoj te da tamo živi s drugom obitelji koja je stalno kontrolira i ograničava kretanje. Roditelji su za tim tragom, kako su pisali mediji, poslali i privatne detektive koji su roditeljima donijeli i fotografiju djevojčice koju su roditelji potom proslijedili policiji.

– Iako smo im dali slike, djeluje kako da nam oni ne vjeruju, misle da se mi samo zavaravamo da nam je dijete živo. Dosad nisu ništa poduzeli, a moju kćer netko osam mjeseci drži na silu i iskorištava je – rekla je tada neutješna Melinda.

U lipnju ove godine Barbarinu majku zvalo je više ljudi koji su tvrdili da su Barbaru vidjeli u Grčkoj. Njezin otac misli da Barbara tamo nije.

– Ja je tamo nisam vidio, a vjerujem samo u ono što vidim. Ne znam je li to istina ili laž, ali ne bih volio da su i ovo pismo i ti pozivi neslane šale – ispričao je otac.

‘Svakog tko je nestao u Tisi su pronašli’

Nadu da će pronaći Barbaru ne gubi. Rijeku su pretražili, kaže, i nema potrebe da je više tamo traže. Svakoga tko je nestao u Tisi su pronašli, barem na brani kod Novog Bečeja, kaže otac. Nada se pomoći susjednih zemalja u pronalasku njegove kćeri. Bez Barbare su godinu dana i to im je najgore razdoblje u životu.

Barbarin brat (23) koji je teško bolestan, još uvijek ne zna ništa o njezinu nestanku.

– I dan danas hoće otići u Barbarinu sobu da je pogleda, ali ne puštamo ga – kaže Endre.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x