Published On: Sub, velj 6th, 2021

Baralija smatra da je kompetentnija od Kordića i Guzina: “Nemaju svi hrabrosti zamisliti vrli novi svijet”

Irma Baralija je u prvom krugu glasanja u Gradskom vijeću Grada Mostara ispala iz utrke za gradonačelnicu s obzirom na to da je imala samo pet glasova. Smatra da ima više znanja od ostalih kandidata, ali ne i odgovarajuću političku člansku kartu.

Obratila se javnosti danas, nakon što je završena jučerašnja sjednica, kazavši na samom početku da ima 37 godina i da je magistrica političkih znanosti. Time je vjerojatno htjela poručiti da je, za razliku od preostala dva kandidata, koji jesu prošli u uži krug za izbor gradonačelnika, kompetentnija za tu poziciju.

“Za političku poziciju gradonačelnika prijavila sam se ne samo zbog svog obrazovanja nego i zbog dugogodišnjeg radnog iskustva kao predsjednica gradskog odbora, potom i potpredsjednica stranke, ali i političkog iskustva lobiranja i zagovaranja u međunarodnim tijelima i institucijama, što se najbolje moglo vidjeti kroz borbu za povratak demokracije u Mostar. Na ‘intervjuu’ za posao nisam prošla u drugi krug, tamo su završila dvojica kandidata koji nemaju nikakvu formalnu političku naobrazbu niti ikakvo prethodno političko radno iskustvo”, kazala je Baralija.

Jučer je dobila pet glasova, dok je Mario Kordić iz HDZ-a dobio 15, a Zlatko Guzin iz SDA 11 glasova.

“Ovo iskustvo je slično iskustvu koje je imala većina mladih ljudi u ovom gradu koji nemaju ‘pravu’ stranačku iskaznicu, potrebnu za posao. Dakle, ništa novo i ništa spektakularno, nažalost. Ali ovo je jedan od razloga zbog kojih se i jesam odlučila baviti politikom, da se izborimo za društvo jednakih šansi za sve, bez obzira na njihovu nacionalnu, stranačku, klasnu ili bilo koju drugu pripadnost, društvo koje će se jedino voditi principom izvrsnosti. Na tom putu nastavljam, samo još više motivirana i uvjerena u važnost i ispravnost odluke da se borim za ove vrijednosti”, rekla je ona.

Možda nije razočarana, ali joj je žao jer se, kako kaže, nadala da će i drugi vidjeti u ovome priliku da zajedno naprave nešto veliko, drugačije i neočekivano: “No, nemaju svi sposobnost vidjeti niti imaju dovoljno hrabrosti zamisliti neki vrli novi svijet”, riječi su Baralije.

Na kraju se zahvalila onima koji je jesu podržali.