Published On: Ned, ožu 13th, 2022

Banožić: ‘Na letjelici smo pronašli dijelove aviobombe i tragove eksploziva. Nije bila izviđačkog tipa, a radi se o sovjetskoj proizvodnji…’

Ministar obrane Mario Banožić dao je izjavu za medije na mjestu pada besposadne letjelice u Zagrebu.

Banožić je rekao da je istraga ušla u završnu fazu.

“Plan je bio za jučer. Međutim, na samom početku istrage dobili smo određena sanjanja o tome da se na pojedinim fragmentima nalaze elementi eksploziva i moralo se pristupiti pažljivijem načinu vađenja besposadne letjelice i na taj način otkloniti bilo kakav rizik za nekakav tragičan događaj”, rekao je Banožić.

Pronađena je takozvana crna kutija iz koje se očekuju izvući određeni podaci o letu letjelice. Pronađeni su i tragovi eksploziva, ali i elementi koji upućuju na to da ova letjelica nije bila izvidničkog tipa, naveo je ministar.

“Na ovoj letjelici smo našli dijelove aviobombe”, rekao je, dodavši da se radi aviobombi sovjetske proizvodnje.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Blanka
Blanka
1 godina prije

E, nesposobni druze Bane, da je bila avio bomba i eksplodirala pri padu, u krater bi stale sve vlade RH zajedno sa krivoustim utemeljuteljem kleptomanije, a od te krhotine koju ste izvadili ne bi ostalo nista, okolna vozila bi bila neprepoznatljivo rastrgana i bar 50% okolnog naselja ostalo bi bez stakala na prozorima.
Jada od vojske, jada od ministra…..
Za ocekivati je da ce Bane sa forenzicarima uskoro otkriti Putinov DNK na ostacima i time uputiti jasnu poruku tko je “raketirao” glavni grad nebitne EU i NATO kolonije…..