Subota, 15 lipnja, 2024

BANJALUKA: Munjevita potjera u za misterioznim Audijem A7

Must Read

Trojica mlađih Roma ugurali su na silu četverogodišnje dijete u Audi A7 i velikom se brzinom automobilom udaljili u nepoznatom pravcu. Ovako je glasila uznemirujuća dojava koju su prošle sedmice primile sve policijske patrole na teritoriju Banje Luke, nakon čega je uslijedila munjevita potjera za misterioznim vozačem ulicama grada, prenosi Dnevni avaz.

U trenucima koji će uslijediti, policija je u rekordnom vremenu uspjela locirati automobil i sumnjivog vozača i to u banjalučkom naselju Veseli Brijeg, te uspješno rješiti slučaj bez posljedica.

– U dojavi koja je upućena 18. prsinac ove godine u popodnevnim satima preciziralo se da su Romi starosti oko 30 godina i da su u automobil A7 nasilno uvukli dijete koje je u rukama držalo igračku. Gotovo iste sekunde sve raspoložive patrole su krenule u akciju traženja sumnjivog automobila, odnosno vozača i suučesnika – ispričao je izvor “EuroBlica” iz Policijske uprave Banja Luka.

Olakšavajuća okolnost bila je ta što je, kako saznaje “EuroBlic”, policija imala i dio registarskih tablica luksuznog automobila u kojem je odvezeno dijete.

– Niko sa sigurnošću nije znao da li se radilo o otmici, ali je ovakva informacija došla od građana i nikome nije padalo na pamet da je prepusti slučaju, jer se radilo o djetetu – objasnio je izvor iz policije.

Zahvaljujući brzoj reakciji, banjalučka policija uspjela je locirati automobil i njegovog vlasnika, nakon čega je uslijedilo olakšanje, jer se ispostavilo kako se nije radilo o otmici, već o nesporazumu, odnosno pretjeranom strahu kod građana.

– Nakon kraće potrage, policija je uspjela pronaći Audi A7 i njegovog vlasnika i to u banjalučkom naselju Veseli brijeg, a nakon razgovora utvrđeno je da se nije radilo o otmici, već da je u pitanju dijete vlasnika automobila kojem se očigledno nije svidjelo što mora napustiti igru i krenuti kući – objasnio je izvor “EuroBlica”.

Dodaje kako su građani vjerovatno bili uznemireni kada su vidjeli da uplakano dijete ulazi u automobil u kojem su bili Romi, nakon čega su tu uznemirenost prenijeli i na policiju.

– Ovo je bilo poput neke vrste policijske vježbe u realnom vremenu u kojoj je policija pokazala da je spremna odgovoriti i na ovakve zadatke. Sreća je, naravno, što se nije radilo o otmici, već uzbuni koja je vrlo lako mogla biti stvarna – zaključio je izvor “EuroBlica” iz PU Banja Luka.

U posljednje vrijeme policijske agencije na teritoriju BiH imale su veći broj dojava o navodnim otmicama djece u režiji Roma. Sve ove dojave ispostavile su nakon istraga da su netačne.

U ovim “otmicama” posebno se izdvaja ona koja se navodno dogodila krajem prošle godine ispred osnovne škole u Zenici. Tada je učenica prijavila kako je uspjela pobjeći iz crnog kombija u koju su je uvukli otmičari, ali je njena drugarica odvezena u nepoznatom pravcu, što se na kraju ispostavilo da je bila laž. /HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -