Published On: Thu, Jun 15th, 2017

BANJA LUKA: Pomoćni biskup banjalučki dr Markom Semren zadovoljan izgradnjom domova za hrvatske povratnike u RS

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš razgovarao je danas s pomoćnim biskupom banjalučkim mons. dr Markom Semrenom o povratku Hrvata i projektima pomoći povratnicima koje Ministarstvo realizira, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ministar Čordaš je rekao da se implementacija Projekta rekonstrukcije stambenog fonda OPEC 2 realizira planiranom dinamikom i da se uskoro očekuje završetak radova, te je Semrena upoznao o aktivnostima koje se provode u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP) i Projekta obnove stambenih jedinica za raseljene osobe u Bosni i Hercegovini (SAF).

Posebno se osvrnuo na broj Hrvata koji će biti zbrinuti kroz ove projekte na prostoru na kojem djeluje Banjalučka biskupija.

Pomoćni biskup Semren je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovih projekata, kojima će biti osigurane stambene jedinice za veliki broj hrvatskih povratnika.

On je ministra upoznao o aktivnostima koje provodi Biskupija, a posebno je skrenuo pažnju na pružanje pomoći Hrvatima koji ne pripadaju kategoriji izbjeglih i povratnika, jer je veliki broj njih starije životne dobi i potrebna im je pomoć.

Semren je rekao da je, uz projekte, potrebno raditi i na zajedništvu među ljudima i kulturi dijaloga./HMS/