Published On: Pon, ožu. 27th, 2017

Bandić otkrio tko ga prati u stopu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je u ponedjeljak da ga u stopu prati jedino ‘dragi Bog’, komentirajući podatke iz najnovije RTL-ovoj anketi o ishodu lokalnih izbora prema kojima ga u stopu prati kandidatkinja za gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš

‘Mene jedino u stopu prati dragi Bog – evo, to je moj komentar. I da mi Bog da samo zdravlja’, rekao je Bandić komentirajući na upit novinara što je prema najnovijoj RTL-ovoj anketi Anka Mrak Taritaš druga iza njega. Na pitanje da prokomentitra mogući drugi izborni krug u koji ulazi s Mrak-Taritaš, Bandić je odgovorio: ‘Još da mi Bog da više zdravlja’.

Upitan da komentira podršku SDP-a kandidatkinji HNS-a Anki Mrak Taritaš, Bandić je rekao da on ne zna za to. ‘Moram vam biti iskren. Ne znam. Kaj se to stvarno dogodilo? Nisam informiran. Nisam pratio. Ne znam. Ali isti odgovor je kao i prema svima – ja im želim puno uspjeha i da u sinergiji dobiju što više. Ja želim svima uspjeh, nema razloga da ne želim’, rekao je.

Upitan o kandidaturi Brune Esih Bandić je kazao da je on ne može određivati protukandidate. ‘Ali bit će još kandidata. Meni je u interesu jedino interes građana ovoga grada i da ih slušam. A što više kandidata, to je bolje. Ne mogu ja određivati tko će biti protukandidati’, poručio je.

Na pitanje kako komentira izjavu HDZ-ovog saborskog zastupnika Zlatka Hasanbegovića da je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković žrtvovao pobjedu HDZ-a na lokalnim izborima u Zagrebu za Bandićevu podršku u Hrvatskom saboru te upitan postoji li dogovor između njega i Plenkovića, Bandić je rekao da je Hasanbegović imao i kvalitetnijih izjava pa ih on nije komentirao. ‘Pa me sačuvajte i ovaj put’, poručio je Bandić.

Bandićevi projekti

Uoči lokalnih izbora Bandić je najavio da će se izgraditi pješački podhodnik između parka Maksimira i Dinamovog stadiona, a ispod sjeverne tribine stadiona bit će organiziran ‘centar zdravog života grada Zagreba’, gdje će poduzetnici građanima ponuditi ‘sve ono što se veže uz zdrav život, ljepotu tijela, a samim tim i kvalitetu duha’. Najavio je da su rokovi izgadnje pješačkog podhodnika u isto vrijeme kada urede 14 i pol tisuća kvadrata sjeverne tribine.

Bandić je rekao da je pješački pothodnik već bio u fazi projekta te da ga sada treba aktivirati ‘tako da ljudi ne skaču ko’ klokani preko Maksimirske ceste nego da idu normalno podzemnim kontaktom, pješačkim, između Svetica, odnosno Dinamovog stadiona i Maksimira’. Rekao je da je to projekt koji u sklopu cijelog uređenja Sportsko-rekreacijskog centra Svetice već postoji samo ga treba aktivirati te da pješački podhodnik i ‘centar zdravog života’ jedan s drugim korespondira.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić rekla je da je prostor ispod sjeverne maksimirske tribine sada prazan, zbog čega bi ga ‘izuzeli od upravljanja Nogometnom klubu Dinamo i vratili na upravljanje Gradu’.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer