Published On: Čet, kol 4th, 2016

Bandić najavio obnovu još 26 fontana

Gradončelnik Zagreba Milan Bandić otvorio je u četvrtak na Trgu kralja Petra Krešimira obnovljeni park Krešimirac te fontanu i bazen Kozmički ciklus vode.
–  Nadamo se da će park, s obzirom na njegovu vrijednost i na njegovu povijest, postati jedna od turističkih znamenitosti u obilasku naših turista, rekla je Dragana Jaramaz, voditeljica za gradske projekte.
Park Krešimirac je izuzetno vrijedno ostvarenje parkovne arhitekture i prvi primjer oblikovanja gradskog parka po načelima suvremene krajobrazne arhitekture u Hrvatskoj. Fontana i bazen Kozmički ciklus vode nastali su 1935. godine, a ono što ih čini posebnim je izrazito meditativno obilježje.

Bandić je najavio kako će obnoviti još 26 fontana na području grada Zagreba.
Dotaknuo se i aktualnih političkih pitanja te presude Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču.
– Sud je donio nepravomoćnu presudu koju treba poštivati. Važno je da svatko odgovara za svoja djela, rekao je Bandić koji će u utorak u Vukovaru predstaviti koaliciju dok će u srijedu u Kninu predstaviti izborni program.
– Buduća vlast neće biti uspostavljena bez koalicije, tj. stranaka uz Stranku rada i solidarnosti i Milana Bandića kao premijera.
– Sjećate se kako su donijeli zakon o ženskoj kvoti i onda su plaćali kazne što ne poštuju taj zakon. A svejedno ljudi glasaju i žene glasaju. Pamet u glavu 11. rujna. Donesu zakon i onda vas ne stave na listu pa plaćaju kaznu. A vi k’o šarani ponovo u vodu – izjavio je gradonačelnik o ženskoj kvoti na izbornim listama.
Bandić je istaknuo kako grad Zagreb traži model po kojem će nabaviti udžbenike za sve učenike.
– Bio bi sretan da u Hrvatskoj vlada ono što vlada u Zagrebu zadnjih deset godina što se tiče udžbenika za osnovne i srednje škole – rekao je Bandić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>