Published On: Čet, stu 18th, 2021

Bakir ne ide u izmjene Izbornog zakona jer se boji bošnjačke opozicije, SDP spreman podržati SDA u napuštanju pregovora

Kakav izborni zakon, vidite vi u kakvom mi kaosu živimo, rekao je Saša Magazinović zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH odgovorivši pri tome potvrdno da bi SDP podržao eventualni izlazak SDA iz pregovora o reformi izbornog zakona s političkim predstavnicima Hrvata a koje moderira američka i administracija Europske unije.

Ovime se još jednom i po tko zna koji put potvrdilo da je SDP isključivo probošnjačka stranka kojemu članovi koji nisu pripadnici bošnjačkog naroda služe kao takozvani multietnički ukras.

Magazinović je u intervjuu za sarajevski portal Klix kazao da bez obzira na različite stavove unutar bošnjačke opozicije o smjeru izbornih reformi, za razliku od SDA koja svakodnevno mijenja stavove, opozicijske stranke vrlo korektno definiraju svoj stav, a da ga ne mijenjaju.

“S njima ste načisto, što i kako, i to treba na neki način cijeniti. Međutim, nema izmjene Ustava bez jednog broja ovih stranaka i zbog toga je najveći pritisak na opoziciju. Izetbegović ne smije krenuti u izmjene Izbornog zakona bez podrške s druge strane, odnosno do sada nije smio. Možda skupi hrabrosti pa krene, ali i on sam zna što to znači i za njega i za njegovu stranku”, tvrdi Magazinović.

Magazinović naglašava da na Izetbegovićevom mjestu ne bi pregovarao, ne samo o Izbornom zakonu, već o bilo kojem drugom zakonu dok se institucije ne deblokiraju, jer se time umanjuju razmjere opasnosti trenutne krize.

“Sve je blokirano, a vi se pravite da je sve normalno. Dakle, nije normalno i SDP je u nekoliko navrata izlazio s tim stavom. Ja sam osobno to prenio predstavnicima međunarodne zajednice, da nije normalno pregovarati o Izbornom zakonu u ovom okruženju koje najviše podsjeća na talačku krizu, jer mi smo taoci, ucijenjeni u poziciji kakva jeste i onda ti neko ponudi izborni zakon i što ti kažeš, ja neću to?”, pita se Magazinović.

Na pitanje bi li SDP kao stranka podržao SDA u tom smislu, Magazinović je odgovorio potvrdno istaknuvši da nije moguće ignorirati međunarodnu zajednicu kad njihovi predstavnici zatraže sastanak, ali bi on u toj ulozi razgovarao samo o deblokadi institucija.

“Kakav izborni zakon, vidite vi u kakvom mi kaosu živimo?”, ističe Magazinović.

Magazinović je također neizravno priznao da je SDA na neki način ucijenjena od bošnjačke opozicije jer je kazao da ne smije krenuti izmjene Izbornog zakona jer se boji opozicije što je možda i najveća novost oko razgovora o reformi izbornog zakonodavstva kroz posljednje vrijeme, a da je prezentirana od strane domaćih političkih aktera./R. I./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ganga🐉
Ganga🐉
8 mjeseci prije

SDA, SDP isto s.r.a.nj.e samo drugo pakovanje ,pljuvv

Izmetbegović
Izmetbegović
8 mjeseci prije

Sve su to isil teroristi pročitani od cijelog svijeta. Hvala majčici Rusiji na podršci.
.

tigar
tigar
8 mjeseci prije

Baš će se njega pitati kad Ameri kažu gospodo potpisat ćete to i to. Glasati ćete za to i to ili ćemo vaditi predmete iz ladica.