Published On: Uto, lis 26th, 2021

‘Bakir je nastran, nepošten i nemoralan, Hrvatima nema tko što davati’

Nitko, smatra Krešić, Hrvatima ne može nešto davati jer povratak otetog ne ovisi o dobroj volji Izetbegovića i drugih.

Sinoć je Bakir Izetbegović gostovao na Federalnoj televiziji. Pričao je svašta. Opet je spominjao rat, neke famozne bosanske patriote i Bošnjake koji neće dozvoliti dijeljenje BiH, iako, btw, BiH nitko ni ne dijeli. Govorio je i o Izbornom zakonu i pomovio sto puta prožvakanu tezu o tomu kako Hrvatima Bošnjaci nešto daju.

Komentar na gostovanje Izetbegovića smo zamolili od novinara Večernjeg lista Zorana Krešića.

“Iskreno, gašenje vatre benzinom izvjesno vrijeme uopće pozorno ne pratim. Nastojim tako ne zagađivati vlastiti mir. Na vaše skretanje pozornosti sam ipak pročitao makar glavne naglasake. Dosadno, neinventivno i moram priznati očekivano radikalno”, rekao je Krešić za Bild.ba.

Istaknuo je i što je njemu osobno najzanimljivije.

“Meni je najzanimljiviji taj dio u kojem eto Hrvati trebaju nešto dati Bošnjacima da bi taj narod politički bio zadovoljan, kako bi se eto njihovi politički predstavnici smilovali i odobrovoljili da Hrvatima nešto daju zauzvrat”, rekao je.

Nitko, smatra Krešić, Hrvatima ne može nešto davati jer povratak otetog ne ovisi o nečijoj dobroj volji!

“Dakle, želim odmah tu resetirati stvari i postaviti ih tamo gdje spadaju. Hrvati i Bošnjaci su ravnopravni (ili bi morali biti) konstitutivni narodi koji imaju jednaka prava i obveze prema državi BiH i zajedničkome entitetu Federaciji BiH. Ako je to već tako, Hrvatima nema tko što davati, ne treba ničija dobra volja da se Hrvatima vrati ono što je oteto. Hrvatima se zapravo hoće reći da će im biti onako kako im kažu neki koji sebe postavljaju u poziciju gazdi ove države”, rekao je Bildu novinar Večernjaka.

Nekima su, dodaje on, porasli apetiti.

“Ne da takav diskurs nije prihvatljiv, nego je rekao bih čak i nastran, nepošten i nemoralan. Hrvatima nema tko što davati. Oni su stavili potpis na mirovni sporazum o ovoj zemlji, na poredak koji je uspostavljen. To što su u međuvremenu porasli apetiti strane koja želi u miru poraziti Hrvate i oteti im ono što nisu uspjeli u ratu, treba posve ignorirati. Njihove zahtjeve i velikodušne ponude treba automatski odbiti. Nisu Hrvati ovdje nestali ni za vrijeme većih nasilnika i zločinačkih režima, pa tako neće ni danas”, zaključio je Krešić u izjavi za Bild.ba.

guest
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Srbče
Srbče
1 godina prije

Mene samo interesuje kako to da je ovaj ridjobradi magarac ostao politički relativno čist ne vežu se za njega nikakve afere pronevere para ili posjedovanja neke famozne imovine.S obzirom na nedavnu aferu njegove zene sa kupljenom diplomom ocigledno da je ridjobrada spodoba spremna na lopovluk i malverzacije.Treba svim silama udariti da se iskopa njegov imovinski karton firme i bankovni računi.Taj krade još od kako ga je babo stavio u trezor narodne banke da čuva pare i sa njima da kupuje oružje te isplaćuje plate ljiljanskoj vojsci.Još u ratu su nestale milijarde maraka.Podsjećam da je Irfan Ljubljančič u ratu ubijen tj helikopter kojim je išao u Zagreb da zamjeni stare dinare za marke kako bi 5 korpus dobio plate.BiH centralna banka je bila puna ko šipak.Alija kad je rekao ajmo praviti državu imam pare.Mislio je na te pare.

Last edited 1 godina prije by Srbče
Hajro
Hajro
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
1 godina prije

,,… JEDNU VREĆU ZLATA ZA MOG BAKIRA…,, vapila je babetina na filnu Radoncica kada je u Turskoj skupljala donacije za islamisti u Bosni.

U filmu se navodi DA HE ALIJA OSTAVIO VIŠE OD 2 MILIJARDE DOLARA UKRADENIH OD DONACIJA.

NIJE TAČNO DA BAKIR NIJE LOPOV I KRIMINALAC.

O RASPRODAJI NAŠIH FABRIKA NAROD JOŠ NE ZNA.

NEMA VEĆEG KRIMINALCA OD NJEGA

Space
Space
1 godina prije

hrvati u Federsciji će imati ista prava kao i Hrvati u RS,reciprocitet,jel pošteno

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Space
1 godina prije

Šta ćes ti ljigo govorit šta će i kako će hrvati, drma vam se kavez ostat će te na 23% da se koljete izmedju sebe

Bojan
Bojan
1 godina prije

Ima li Bakirstan neki ekonomski program osim što se bavi Hrvatima i Srbima? Za pola godine dolazi kuban bajram. Traba kupiti ovna. Od čega?

djuro
djuro
1 godina prije

Ma šta će nam davati, sami će mo uzeti svoje

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
1 godina prije

Ne žuri dobijes svoje

Zoki
Zoki
1 godina prije

Nije Bakir sam sebe doveo u poziciju da ima osjećaj kako on nešto daje Hrvatima. U takvu su ga poziciju gurnuli međunarodni predstavnici u BiH kroz amandmane na Ustav F BiH i na propise SIP-a/CIK-a. Tim amandmanima je muslimansko-hrvatska federacija de fakto postala muslimanski entitet, a još malo sitnica fali da postane de jure muslimanski entitet. Sada je Bakir u vrlo nezgodnoj situaciji da pred samim ciljem odustane od pobjede koju mu je osigurala MZ, te da u igru ponovno vrati nas Hrvate. Odatle on ima osjećaj kako on nešto daje nama Hrvatima. Rješenje je koliko komplicirano toliko i jednostavno. Oni koji su donosili amandmane na štetu Hrvata, neka ih i ponište. Naši predstavnici umjesto Izbornog zakona se trebaju zalagati za povratak na izvorni Dejtonski i Vašingtonske sporazum, kao i Dodik.

Coment
Coment
1 godina prije

Što mi ne date komentirati?

Coment
Coment
Šta ti kažeš na ovo?  Coment
1 godina prije

Evo sad me pustili, a jučer na tekst o kraljici Katarini nisu dali. Kao da bih ja šta loše o kraljici mog naroda rekao!

MateMo
MateMo
Šta ti kažeš na ovo?  Coment
1 godina prije

I ja sam pisao da kula Hercega Stjepana nije u Blagaju i nije stari Blagaj, nego iznad blagaja, ali nije prolazilo.

Coment
Coment
1 godina prije

Tako je, Krešiću. Ni Osmanlije mi pretke nisu uspjele otjerati iz Bosne pa neće ni ove sluge Erdogana, Srba i koga već.

Anonimacnogorskeb
Anonimacnogorskeb
1 godina prije

Treba im j..mater profašističku islamski radikalnu. Jeli iko vidio normalnu islamsku zemlju.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

A Bože sačuvaj koje gluposti…Ko je Bakir i kakva je to moć nadprirodna da on jednom hrvatu da još 2 HRVATA ili od jednog pravi dva…Konstutivna ili sastavna komponenta je nečega u nečemu onoliko koliko toga ima u jednoj cjelini…sve drugo su gluposti …ma ljudi šta vam je..

HR1HB1ooo
HR1HB1ooo
1 godina prije

Što su se talibančići iz 23% počeli razbacivati izjavama da oni nekome nešto daju,da samo oni muslimani uplaćuju nekakav porez u ovu nakaradu od protektorata i najjadnije oli ti naj smješnije kad neobrazovana rulja iz talibanije23% proklinje aliju što je potpisa u više navrata kapitulaciju neke tamo njihove islamističke tvorevine itd. Potpisao je zato jer bi ih u suprotnom Srbi i Hrvati povalili i nebi se nikada više prozvali tzv.Bošnjacima!