BAKIR IZETBEGOVIĆ: Spreman sam posjetiti sva mjesta stradanja Srba

“Početkom svog prvog mandata 2010. izrazio sam žaljenje za sve zločine koje je Armija BiH počinila prema Srbima. Izrazio sam sućut i uputio ispriku. Takvu sućut upućujem ponovno i spreman sam otići na svako mjesto stradanja Srba u BiH”, rekao je Izetbegović.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović kaže kako je spreman otići na svako mjesto stradanja Srba u Bosni i Hercegovini. On je, međutim, povodom masakra u Srebrenici ocijenio kako se pojedinačni zločini nad Srbima ne mogu mjeriti s pokušajem iskorjenjivanja Bošnjaka.

“Početkom svog prvog mandata 2010. u jednom intervjuu izrazio sam žaljenje za sve zločine koje je Armija Republike BiH počinila prema Srbima. Izrazio sam sućut i uputio ispriku. Nakon te izjave bio sam izložen snažnom medijskom pritisku u BiH. Takvu sućut upućujem ponovno i spreman sam otići na svako mjesto stradanja Srba u BiH”, rekao je Izetbegović.

On je u intervjuu za Danas, odgovarajući na pitanje zbog čega nitko do sada nije osuđen zbog stravičnih zločina nad Srbima u selima Podravanje, Brežani, Zalazje, Obadi, Andrići i Kravice, odgovorio kako je prije par mjeseci pokrenuo inicijativu za obilazak mjesta stradanja svih naroda u BiH te kako će ona uskoro biti realizirana.

Izetbegović je, govoreći o dolasku Aleksandra Vučića 11. srpnja u Srebrenicu, rekao kako je ta odluka na premijeru Srbije i ocijenio da Vučić nije inicirao uhićenje Nasera Orića, već ga je taj događaj iznenadio i “ugrozio njegovu dobru namjeru da popravlja odnose”.

Izetbegović ističe kako ne razumije zašto je za srpski parlament važno da ne prizna genocid u Srebrenici, dodaje i kako ne očekuje da Milorad Dodik zatraži u UN veto od Rusije po tom pitanju, jer je ta zemlja priznala genocid u Srebrenici.

more recommended stories