Published On: Sri, lis 15th, 2014

BAKIR H. KOJI JE IZGUBIO: Drugi moraju otići

U prvom intervju nakon izbornog poraza Bakir Hadžiomerović je obznanio da ostaje u politici i SDP-u, te da će se zagalagati za demokratizaciju stranke u kojoj će, po uzoru na neke druge evropske stranke socijaldemokratske orijentacije, svi članovi izabrati novog predsjednika i rukovodstvo. Bakir koji je polučio jako slav rezultat, naravno ne vidi problem u sebi. Drugi moraju otići…

 

–  Kompletno rukovodstvo SDP-a mora odgovarati za poraz i krenuti ka demokratizaciji stranke. To drugim riječima znači da moramo hitno pristupiti izboru novog rukovodstava po principu „jedan član stranke, jedan glas“. Da kompletno članstvo izabere novog predsjednika i rukovodstvo stranke. To je minimum koji treba napraviti. I da se razumijemo, nije samo jedan čovjek kriv za ovu situaciju; Zlatko Lagumdžija ima svoju odgovornost za ovakav rezultat ali ovo je i poraz čitavog rukovdstva. Zbog ideje ljevice, moramo učiniti sve da se demokratizira SDP i nađe svoj put za buućnost.

 

Ovo su dijelovi iz intervjua Bakira Hadžiomerovića datom Face TV-u neposredno nakon objave rezultate izbora koji su označili veliki poraz SDP-a na tek održanim izborima.