Published On: Pon, lis 4th, 2021

Bajrović će sanjati Mišetića: Opet mu je održao dobru lekciju iz demokracije

Bajrović je nedavno dobio lekciju o demokraciji od Luke Mišetića, odvjetnika generala Ante Gotovine i jednog od najpoznatijih američkih Hrvata.

Naime, Bajrović je pisao o prezastupljenosti Hrvata, a Mišetić ga je odlično pospremio.

“Croats are over-represented in BiH institutions between 50-106%. This fact doesn’t stop Croatia and most of EU from backing HDZ demands for even more representation. Here are the exactish numbers”, napisao je Bajrović.

Mišetić je dodao: “50% of the population of the USA is represented by 18 Senators, the other 50% by 82 Senators. Is this “over-representation” of 82 states? Undemocratic? Should the US Senate be abolished?”

Rasprava se jučer ponovno nastavila, na sličnu temu.

“UZP krugovi su otkrili američki Senat kao dokaz da vrijednost glasa može biti nejednaka i time pravdaju svoje zahtjeve za supremaciju u vidu izb. jedinice za Predsj BiH. Jedini problem je što su zaboravili da BiH već ima Dom naroda koji pati od ogromne nejednakosti glasa”, napisao je, a prenosi portal Bild.ba.

Odgovorio mu je, ponovno maestralno, Mišetić:

Hrvati ne tražu “supremaciju” nad bilo kim, nego su protiv vladavine apsolutne većine. To je upravo svrha američkog Senata. Neki Bošnjaci tvrde da sve što ne dopušta apsolutnu vladavinu većine antidemokratsko (ili još gore, “aparthejd”), što je očito besmislica.

Mogao bi Reuf i sanjati Luku Mišetića. Evo mu je, opet, pokazao koliko nema pojma o politici i demokraciji, posebno onoj američkoj, zaključuje spomenuti portal./HMS/

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Šta će bajrovic obična neobrazovana dzukela čiji je najveći domet što je coek doso u us, kako ga Luka smjesti u kerovu kucicu, ne zna bajrovic jel poso IL doso, Bravo Luka

Danilo V
Danilo V
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Ali ganci Bajrovic ima diplomu PRCIĆ PPRINT UNIVERZITETA ko i Osmica..i Sebija..
Nema bre taj nahkot časti i srama..

nikad tuLJumba
nikad tuLJumba
Odgovori   Danilo V
1 mjesec prije

A zar je imao ikad????

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Mislim da je ovaj brajlovic prodavao svinjece kobasice na market pijacu u phoenixy blizu down town 2007 god, nisam 100% siguran mislim da sam kupio cjeli kombi od njega, ista faca isto ime

Boss
Boss
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Sta je maestralno odgovorio? Hajde da onda prepisemo americki sistem – jedan predsjednik izabran vecinom, pa moze i Senat onda. Jel moze? Ili bi ovaj maestralno ipak neki aparthejd?

Ispravak
Ispravak
Odgovori   Boss
1 mjesec prije

Amerikanci ne biraju vecinom nego elektorskim glasanjem. Svaka drzava ima odredjen broj elektorskih glasova koji na kraju odlice pobjednika,
obama je imo manje glasova pa je dobio.

NadimakNikname
NadimakNikname
Odgovori   Ispravak
1 mjesec prije

Ne dipr. Obama je pobijedio McCaina sa otprilike 53 % napram 46 % a Mitta Romneya sa 51 % napram 47,2 % glasova onih koji su glasali. Zašto neki ljudi lažu o stvarima koje je jednostavno provjerit ?


Danilo V
Danilo V
1 mjesec prije

Nije problem u čoveku…Nego u Izbornoj jedinici..Gde i ko bira Hr.clana..
Zato treba trenutno Treci Entitet teritorijalno za Hrvate i To je treca Izborna jedinica..iz koje se bira predstavnik za Hr clana Predsednistva BiH..pa nek se tamo kandiduje ganci Sejdic..ili taliban Komsic..niko im ne brani..
Znaci problem muslimana je zelja za kontrolom teritorije..i onda kocenjem i dominacijom do i svaki čopor..
Al to su ipak zivotinjska pravila..koje guraju muslimani..
ZNACI TRECI TERITORIJALNI ENTITET ZA HRVATE..UJEDNO JE TO I TRECA IZBORNA JEDINICA ZA HR CLANA PREDSEDNISTVA..I DOM NARODA..
i stvar resena trenutno..po svim demokratskim principima i pravedno
Al hlojavi hoce teritoriju…ona ih hebe..

never baklava
never baklava
1 mjesec prije

Ante Čuvalo:
“Ovdje ću gospodina Palmera samo upozoriti, a hrvatske čitatelje upoznati da etnički i rasni “prefiks” u Americi je itekako na snazi. Naime, budući da je SAD prava “građanska država” i granice izbornih kongresnih okruga (congressional districts) bi trebale biti definirane ni “po babi ni po stričevini”, nego praktičnom “građanskom” logikom. Ali ne ide to tako. U mnogim slučajevima rasni i etnički “prefiks” je glavni izborni faktor.

Budući da sam zadugo živio u Chicagu, donijet ću ovdje presliku samo nekih izborni kongresnih okruga u tom gradu i okolici. Neka gospodin Palmer rastumači Hrvatima (i drugima) u BiH zašto su granice tih okruga tako čudne i “građanski” ne logične. Dat ću samo natuknicu: Htjelo se zadovoljiti rasne i etničke “prefikse”! One su nastale iz potrebe da u Kongres budu izabrani zastupnici rasnih i etničkih skupina koje su glasovale za “svoje” predstavnike i nisu se držale “građanskih” principa. Etnički “prefiks” im je bio i ostao štit protiv diskriminacije”.

Grafika i cijeli tekst na linku:

https://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/ostalo/prilozi-graana/38021-a-cuvalo-matthew-palmer-i-etnicki-prefiks.html

cobre
cobre
1 mjesec prije

ovaj Bajrović je Bakirov CUKO koji laje mjesto Bakira

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Bošnjački jastreb nacionalista, sa gomilama provala koje bi mu oborila i dječica u obdaništu.
Ne usuđujem se reći da je ograničen, i da jaše na opasnom valu bošnjačkog unitarističkog nacionalšovinizma, ali znajući njegove domete mislim da kada govorimo o Bajroviću je upravo tio po srijedi.
Bajrović indirektno saziva rat, a iz njega bi ne daj Bože da otpočne prvi pobjegao, mada je bio najveći huškač.
Kod nas u narodu ima naziv za ovakove…Hinja.