Published On: Sub, kol 18th, 2018

Bajaga progovorio o optužbama da je u Kninu 1993. godine pjevao četničku pjesmu

Nakon što je najavljen nastup Bajage i Instruktora na karlovačkim Danima piva otkazan zbog protivljenja braniteljskih udruga iz Karlovca, a veterani iz gardijske brigade Puma su se usprotivili njegovom nastupu na Špancirfestu u Varaždinu, Bajaga jet tamo ipak pjevao.

Podsjetimo, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao je u četvrtak da će se koncert održati, uz obrazloženje da Varaždin nije Karlovac. Branitelji Bajagi pripisuju pjevanje četničkih pjesama u Kninu 1993.

Na zabranu koncerta u Karlovcu za N1 se osvrnuo i sam pjevač, rekavši da je s organizatorima koncerta u Karlovcu imao tek načelni dogovor, ali ne i ugovor, pa je bez puno komplikacija prihvatio kada su mu rekli da se koncert otkazuje ‘zbog određenih pritisaka’.

‘Mi smo otišli u Pulu, imali smo odličan koncert, lijepo večer, za pamćenje. Ja stvarno nisam obraćao puno pažnje na to. Ako si dobrodošao dođeš i sviraš, ako nisi…’, kaže Bajaga. Dodao je da bi prihvatio ponudu za nastup u Karlovcu kada bi ona opet došla, u slučaju da to nikome ne bi smetalo.

‘Nemam što poručiti, jedino mogu reći da to sa mnom nikakve veze nema. Razumijem njihovo nezadovoljstvo, ali ja sigurno za to nisam kriv’, odgovorio je na pitanje što bi poručio onima koji su se toliko protivili njegovom nastupu u Karlovcu. Upitan o četničkim pjesmama u Kninu 1993. godine, ističe da spornu pjesmu nije nikad pjevao, čuo, a posebno je nije napisao.

‘Valjda bih se sjetio, nisam toliko ishlapio. Ovo sve nema nikakve veze ni sa mnom ni s glazbom, to su politički odnosi. Ja ne pratim ni u Srbiji političku situaciju, a kamoli u Hrvatskoj’, dodao je Bajaga za N1.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare