Published On: Pon, srp 30th, 2018
#3rd |

Bajaga odličnim koncertom zatvorio 16. WHFest

Najbolji bend ovogodišnjeg West Herzegowina Festa u Širokom Brijegu bio je The Splitters iz Splita.

Najboljim filmom proglašen je ”Kontrast” autora Karla Jakića. U književnom dijelu festivala dodijeljene su dvije prve nagrade pa su tako najbolje priče ”Izlet” autorice Marte Glowatsky Novosel te ”Kratka priča o umiranju” Renate Srečić, dok je treću nagradu za najbolju priču dobio Almir Kaplan za priču ”Zastava”.

Portal Jabuka.tv u suradnji s West Herzegowina Festom organizirao je fotografski Nagradni natječaj – ROCKaj i fotkaj! Glavnu nagradu, PlayStation 4, koju je osigurao portal Jabuka.tv osvojila je fotografija pod nazivom “Ljubav je to” autorice Jelenaa, a četiri fotografije s najviše likeova osvojile su sponzorske nagrade koje su osigurali:

Osvajači ovih nagrada o svemu će biti informirani putem e-mailova.

Najbolji bend nagrađen je snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera. Najbolji styling nagradio je Levi’s. Autori kratkih priča natjecali su se za novčanu nagradu od 1.000 KM, koju je osigurao portal Bljesak.info, a autor najboljeg filma ponio je novčanu nagradu od 1.000 KM HT-Eroneta.

16. po redu West Herzegowina Fest zatvoren je nakon proglašenja pobjednika koncertom Bajage i Instruktora.

Zadnju večer obogatio je i nastup Nikole Đurička, a koncerte su uz rijeku Lišticu održali i Vojko V., Nina Badrić, Vatra i Kries.

U sklopu festivala održan je i Art Corner u kojem su tijekom festivalskih večeri likovnjaci pred publikom stvarali umjetnička djela, predstavljena je knjiga Tanje Mravak ”Naša žena” te je upriličen književni program ”Kratka priča o kratkoj priči”.

Na natječaj za ovogodišnji West Herzegowina Fest prijavilo se 380 autora. Pristigle su 173 kratke priče, 73 filma te 134 benda od čega su selektori odabrali devet bendova, 15 kratkih filmova i 27 kratkih priča.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare