Published On: Sri, lis 17th, 2012

Azerbejdžan u Bakiru

Veleposlanik Republike Turske u našoj zemlji Bakir Izetbegović,najdraži  Erdoganov posinak,  otputovao je u posjetu Republici Azerbejdžan gdje će boraviti od 18. do 20. listopada. Programom su predviđeni susreti s predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Aliyevim, predsjednikom Parlamenta Ogtayem Asadovim i premijerom Arturom Rasizadeom. Bakir bi u Azerbejdžanu trebao dobiti potvrdu da Alija njima ništa nije ostavio u amanet a potom će održati predavanje na temu Neootomanizam  i renesansa kroz prizmu bosanskog ćevapa.

Tijekom posjete planirano je potpisivanje triju sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Republike Azerbejdžan – sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanja fiskalne utaje u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu, sporazum o suradnji u oblasti obrazovanja i sporazum o ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica.

Odlukom Predsjedništva BiH, ove sporazume će potpisati ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, koji je u sastavu izaslanstva BiH u Republici Azerbejdžan.

Tijekom posjete, na inicijativu predsjedavajućeg Izetbegovića, u Bakuu će biti održan business-forum kojem će prisustvovati izaslanstvo gospodarstvenika iz BiH i veliki broj azerbejdžanskih biznismena, zainteresiranih za poslovnu suradnju dviju zemalja, priopćeno je iz Press-službe Predsjedništva BiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare