Published On: Uto, kol 30th, 2016

Autoput Banjaluka-Doboj će se zvati 9.siječanj. Vučić na otvaranju

BANJALUKA – Auto-put Banjaluka – Doboj zvaće se 9. siječanj, a naziv će dobiti po datumu kada je Skupština srpskog naroda u BiH donijela odluku o nastanku današnje Republike Srpske, saznaje “Glas Srpske”. ž

Odluka je, kako je rekao naš izvor iz Vlade RS, definitivno donesena danas poslije višednevnih konzultacija. Osim te donesena je i odluka da prva dionica autoceste od Doboja do Prnjavora bude otvorena 11. rujna, a svečanosti će osim najviših dužnosnika RS prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Dionica Doboj – Prnjavor duga 36,6 kilometara je već završena, au poodmakloj fazi izgradnje je i druga dionica od Prnjavora do Banjaluke.

Kompletan auto-put Banjaluka – Doboj trebao bi biti završen iduće godine i povezan s auto-putem Banjaluka – Gradiška. Vrijednost investicije iznosi 340 milijuna eura, a novac je osiguran putem kredita kod Europske banke za obnovu i razvoj i Europske investicijske banke.

Radove na obje dionice auto-puta Banjaluka – Doboj izvodi konzorcij koji čine “Integral inženjering” iz Laktaša i “Granit” iz Skoplja. (Glas Srpske)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare