Published On: Mon, Jun 24th, 2013

Autobus s turistima sletio u provaliju, 13 poginulih

Na magistralnoj cesti Podgorica-Kolašin u Crnoj Gori u nedjelju oko 17 sati se dogodila teška prometna nesreća, kada je autobus sletio u provaliju. Poginulo je 13 putnika, a prva su izvješća javljala o čak 30 poginulih.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević je u nedjelju navečer rekao da je u nesreći poginulo 13 putnika, te ih je 33 ozlijeđeno i zbrinuto u bolnicama, prenosi agencija Beta.

Prva su izvješća govorila da je u provaliju sletio autobus s ukrajinskim tablicama, no iz crnogorske su policije kasnije objavili da je riječ o autobusu rumunjskih registarskih oznaka, koji je oko 15 sati ušao u Crnu Goru na graničnom prijelazu Dobrakovo. Kazali su i da je u autobusu bilo 46 putnika. 

Nesreća se dogodila kada je autobus sletio s mosta Grlo u provaliju. Autobus je navodno izašao iz tunela i probio ogradu na početku mosta s lijeve strane te se zaustavio u provaliji, na oko 30 do 40 metra od ceste.

Novinarka portala Vijesti.me javila je da se na padini na mjestu nesreće vide tijela mrtvih. Spasioci su morali napraviti kordon kroz šiblje kako bi izvukli ozlijeđene.