Srijeda, 24 travnja, 2024

AUSTRIJSKI MATEMATIČAR TVRDI: Šest godina kako BiH ne uspijeva provesti presudu Sejdić-Finci

Must Read


Visoki predstavnik Valentin Inzko podsjetio je da se danas navršava šest godina kako Bosna i Hercegovina ne uspijeva provesti presudu Europskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić-Finci protiv BiH” te upozorio da “Bosna i Hercegovina, kao članica Vijeća Europe, ima obavezu da riješi to pitanje”.
– Provedba presude u predmetu ‘Sejdić-Finci’ ići će u korist svima u Bosni i Hercegovini. Ova presuda predstavlja jasnu osnovu na kojoj je moguće štititi i njegovati raznolikost koja obogaćuje i jača strukturu bh. društva – izjavio je. Ta godišnjica je dobra prilika da “još jednom podsjetimo organe Bosne i Hercegovine da trebaju uskladiti Ustav ove države i njen izborni sistem s presudom Europskog suda za ljudska prava i Europskom konvencijom o ljudskim pravima”.
– Suština presude ‘Sejdić-Finci’ je da se osigura da svaki građanin BiH uživa ista prava kad je u pitanju sudjelovanje u javnom životu. Radi se o uklanjanju diskriminacije iz društva. Provedba te presude bila bi pokazatelj zrelosti institucija BiH i dokaz njihove privrženosti toleranciji i otvorenosti. Osim toga, pomogla bi da se ponovo uspostave tradicionalni način života i vrijednosti bh. društva, gdje je svaka kultura bila prihvaćena i tretirana jednako i gdje je svako imao jednako pravo da bira i bude biran – naglasio je visoki predstavnik, priopćeno je OHR.
VL

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x