Published On: Pet, stu 19th, 2021

AUSTRIJA Uvodi se lockdown za sve, od veljače obveza cijepljenja

Kako bi se spriječilo daljnje naglo širenje koronavirusa, Austrija od ponedjeljka na 20 dana uvodi opće mjere ograničenja kretanja a od veljače se uvodi obveza cijepljenja, objavio je austrijski kancelar Alexander Schallenberg u petak.

“Unatoč dugotrajnom pokušaju uvjeravanja, nije nam pošlo za rukom dovoljno građana uvjeriti da se cijepe i zato ne vidimo drugog izlaza nego uvesti ograničavajuće mjere i za one koji su cijepljeni i to za dobrobiti sviju nas”, rekao je Schallenberg nakon sastanka s premijerima austrijskih saveznih pokrajina.

Lockdown za sve automatski završava 13. prosinca ali samo za cijepljene i ozdravljene a za ostale i dalje ostaje na snazi. Nakon deset dana od ponedjeljka će se provjeriti donose li ove mjere učinka a u slučaju pozitivne evaluacije lockdown se ukida za cijepljenje.

U tom razdoblju se ponovno uvodi gospodarska pomoć za one koje ugrožavaju mjere zatvaranja.

Osim toga se uvodi obveza nošenja FFP2 maski u svim zatvorenim prostorima pa i na radnim mjestima ako nisu uvedena neke druge zaštitne mjere poput odvojenih radnih mjesta.

Schallenberg je rekao kako je vlada svjesna da od cijepljenih zahtjeva mnogo ali je objasnio kako su mjere nužne zbog toga što se “puno previše građana pokazalo kao potpuno nesolidarno”.

“Mi imamo previše političkih snaga u zemlji koje se uporno bore protiv cijepljenja što je atentat na naš zdravstveni sustav”, rekao je Schallenberg aludirajući na kritike desno-populističke FPÖ. I zato se od 1. veljače uvodi opća obveza cijepljenja protiv koronavirusa za sve građane, dodao je Schallenberg.

“Mi ne želimo peti val a isto tako ni šesti ni sedmi”, rekao je austrijski kancelar.

Austrijska slobodnjačka stranka (FPÖ) rekla je kako je s novim mjerama Austrija “definitivno postala diktatura”

Austrija sa 66 posto cijepljenih spada u europske zemlje s najnižom kvotom procijepljenosti./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
smiješno
smiješno
8 dana prije

Nije istina. Ovo je teorija zavjere. Zašto objavljujete ovu ravnozemljašku propagandu..?

Mevlid
Mevlid
8 dana prije

“Vraćam se majci u Booosnuuuu”.

Srbin Krstaš
Srbin Krstaš
8 dana prije

Zato ste namjestili Kurcu, her nije htio učestvovati u zavjeri oritiv soostvenog naroda, živili svi slobodni narodi.