Published On: Uto, svi 28th, 2013

Australija zemlja s najsretnijom nacijom, tu su još Kanada i Švicarska

Australija je ponovo ocijenjena kao zemlja s najsretnijim narodom na svijetu među ekonomski razvijenim zemljama. Ovu titulu Australija osvaja već treću godinu zaredom.

 Australija je ostao na prvom mjestu zahvaljujući snažnom gospodarstvu, prema boljem životu Index, sastavljenoj od strane Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).Švedska, Kanada, Norveška i Švicarska ušla u top 5Anketa je provedena u više od 30 zemalja, a sadržavao kriterije kao što su razine dohotka, zdravlje, sigurnost i stambene izgradnje.
“Australija je pokazala izvanredne rezultate u blagostanju, što pokazuje i činjenica da je tijekom prvih zemalja u velikom broju tema u bolji život Indeks”, objavljen na službenoj web stranici OECD-a.
Više od 73 posto od 23 milijuna Australaca u dobi od 15-64 godina imaju plaćen posao, što je iznad prosjeka OECD-a.
Ljudski život je duži, za 82 godina.
Australsko gospodarstvo jača više od dva desetljeća zbog potražnje za prirodnim resursima.
Ovaj narod je uspio izbjeći najgore financijske krize, a bio je jedini veliki narod koji je izbjegao globalne recesije 2009. godinu.
Snažno gospodarstvo je utjecao na australski dolar, koji je trenutno najskuplje u posljednjih 30 godina.
No, vlada ove zemlje se trenutno suočava s izazovom koji će utjecati na gospodarski rast s obzirom na činjenicu da je broj ugljena smanjuje, što dovodi do povećanja stope nezaposlenosti.
Trenutno rade na izradi strategije da se usredotočite na sektore gospodarstva kao što su građevinarstvo i industrije.
Australija se suočava i jaz u prihodima. Prema OECD-u, 20 posto australske populacije, koja je na vrhu zarađivati ​​šest puta više od 20 posto koji su na dnu ljestvice.