Published On: Sri, pro 13th, 2017

Australija zabranila pedofilu izlazak iz države: “Ovo je prvi takav zakon na svijetu”

AUSTRALSKI zakon koji brani osuđenim pedofilima putovanja izvan države stupio je na snagu u srijedu i odmah je primijenjen.
Jedan osuđeni pedofil pokušao je napustiti državu u srijedu, ali je prema zakonu spriječen u ukrcavanju na let u zračnoj luci u Sydneyju.
Australski službenici nazvali su novi zakon “prvim takvim zakonom na svijetu”, a brani svim osuđenim pedofilima napuštanje Australije bez dozvole zakonskih i sigurnosnih službi. Cilj zakona je sprečavanje pedofila u putovanjima u jugoistočnu Aziju, kamo često odlaze zbog razvijenog seksualnog turizma, osobito dječjeg.
“Odmori za silovatelje djece”
“Australija ima oko 20 000 registriranih pedofila koji su odslužili kazne, ali još uvijek moraju obavještavati vlasti o svojim kretanjima. Oko 800 prijestupnika je napustilo državu prošle godine, a oko 40 posto njih nije to prijavilo vlastima”, izjavila je australska ministrica vanjskih poslova Julie Bishop.
Popularne destinacije kao što su Tajland, Malezija i Bali vrlo su pristupačne za Australce, a pedofili ih često posjećuju zbog razvijenog dječjeg seksualnog turizma.
“Predugo su ti predatori neopaženo putovali u države sa slabijim zakonima u kojima imaju priliku počiniti odvratne zločine”, rekla je Bishop. Senator Derryn Hinch opisao je ta putovanja kao “odmore za silovatelje djece” i najavio da je novi zakon tek početak, jer se namjerava obračunati i s pedofilijom na društvenim medijima.
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x