Published On: Sun, Nov 10th, 2013

Asić: Slučaj neće ostati na ovomu, iza svega se krije lažni iskaz

Željko Asić, zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta Federacije i dopredsjednik Stranke pravde i povjerenja, prvi i najbliži suradnik Živka Budimira, u kratkom razgovoru za Dnevni list otkrio je kako su se tijekom saslušanja u SIPA-i i državnom Tužiteljstvu prema njemu ponašali izuzetno korektno, al ii da je istražiteljima jasno potvrdio da nema ništa s navodnim uzimanjem mita u zamjenu za posao jednoj osobi u Elektroprivredi HZ HB.

Tužitelj Oleg Čavka je pročitao saznanja kao i SIPA, samo što je Tužiteljstvo kao vrijeme slučaja navelo ljeto 2012. godine, a asić ističe da je vrlo moguće da iza svega stoji pokušaj diskreditiranja njega i stranke.

Moja obitelj, djeca i majka su mi doživjeli šok, možete zamisliti kako su se osjećali nakon što su pročitali da se sve ovo dogodilo“, naglasio je Asić, istaknuvši kako su mu odmah potporu pružili brojni prijatelji, pišeDnevni list.

Asić je poručio kako neće sve stati na ovome, jer se iza svega krije lažni iskaz. Osobno navodi kako se ne boji, jer zna, tvrdi, kako je čist te će se u cijeloj priči vidjeti kako se zapravo radi o klasičnom pokušaju lažnog optuživanja.

Podsjetimo, Asić je u petak saslušan u SIPA-i i Tužiteljstvu BiH, a prema navodima Tužiteljstva, stavlja mu se na teret da je iskoristio poznanstvo s Budimirom, kao i činjenicu da je potpredsjednik SPP-a i zastupnik u zastupničkom domu Parlamenta FbiH pa je na osnovi toga posredovao u zapošljavanju jedne osobe.