Published On: Uto, ožu 22nd, 2022

Asfaltirano još 5 km ceste Stolac-Neum, do početka ljeta svi radovi će biti okončani

Još samo malo, nekih 5 kilometara i magistralna cesta Stolac- Neum bit će završena. U to se jučer uvjerila ekipa Hrvatskog Medijskog Servisa koja je obišla gradilište ove ceste između Stolova i Hutova.

Na toj dionici, odnosno dvije dionice Stolovi- Cerovica i Cerovica- Hutovo asfaltirano je pet kilometara ceste između mjesta Mramor i mjesta Vinine, što možete vidjeti na fotografiji našeg fotoreportera i grafičkom prikazu. Na tom dijelu potrebno je još postaviti zaštitnu ogradu te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju.

Na preostalom dijelu trase postavljaju se rubnjaci, rade odvodni kanali, završavaju potputnjaci i pristupne ceste, postavlja tampon. Po sadašnjoj dinamici radova realno je očekivati da će cesta Stolac-Neum, duga 36,5 kilometara, čija je izgradnja počela 2018. godine, biti završena u naredna tri mjeseca, odnosno do početka ovogodišnje turističke sezone.

Time će Neum konačno kvalitetnom magistralnom cestom biti povezan s ostatkom Hercegovine i BiH. Što će to značiti za Neum, njegovo zaleđe i sve one koji planiraju ljetovati u tom gradu suvišno je isticati. Dovoljno je reći da će se iz Stoca do Neuma ugodnom vožnjom stizati za malo više od pola sata.

Asfaltirani dio ceste od Mramora do Vinina. Preostalo je još postaviti zaštitnu ogradu, te signalizaciju. Foto: HMS

Napomenimo i da će ovog ljeta prema najavama iz Hrvatske u promet biti pušten i Pelješki most i 20 kilometara pristupnih cesta. Neum će, i to nije nevažno, osim što će biti dobro povezan s unutrašnjošću BiH time biti rasterećen i tranzitnog prometa kroz grad koji je njegovim stanovnicima, posebno u ljetnim mjesecima, stvarao velike probleme./HMS/

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
6 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Thomson

Taj put treba pod hitno uzorat.To je autoput Bosnjacke politike uzimanja Neuma

onimac

Neum je kao Fort Noks….operi guzove ostavi lovu i razguli 🍻

Krešimir ...

Hahahaha i kojeg istući ….samo da se zna da su gosti ….žao mi je …..ali…….😇😇😇😎😎

Cuk

Bosnjaci su ga izgradili kao i najveci dio Peljesca i Makarske pa mozemo i koristiti i to cemo UVIJEK CINITI

Ćakija

Konačno Bosnjacki Stolac povezan sa uskoro Bosnjackim Neum.

Gazije naše Bosne

Od Save do mora!!!
Dok su pjenili o zelenoj transferzali, desila im se zelena vertikala hahaha samo malo nam se okuražila ona srbčad u brčkom, moramo to pacifikovat