Published On: Pon, srp 22nd, 2019

AS U RUKAVU – 3 MILIJARDE EUR ILI SE VRATA OTVARAJU “Ako Turska otvori vrata migrantima, nijedna vlada u Europi neće izdržati”

Ministar unutarnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio je da je Europa napustila Tursku da se sama nosi s problemom ilegalnih migranacija. “Kada bi Turska otvorila svoja vrata, nema te vlade u Europi koja bi mogla izdržati migrantski val duže od šest mjeseci”, rekao je Soylu.

Dodao je da će “oni koji žele pretvoriti Tursku u središte ilelaglnih migranata, na kraju platiti cijenu za ravnodušnost”.

“Nije dovoljno tapšati Tursku po leđima. Oni će kritizirati Tursku iz svojih fotelja u Europskom parlamentu i ponašati se kao ljevičari prije 300 godina”, rekao je turski ministar, prneosi N1.

Turska se nalazi na glavnoj ruti kojom migranti pokušavaju ilegalno ući u Europu, a posebno od 2011. godine i početka rata u Siriji.

Službena Ankara je optužila EU da nije ispunila svoje obveze iz sporazuma postignutog 2016. godine između Turske i Unije.

Naime, EU i Turska su postigli sporazum o zaustavljanju ilegalne migracije preko Egejskog mora i poboljšanje uvjeta za više od tri milijuna sirijskih izbjeglica u Turskoj. EU je obećala šest milijardi eura za izbjeglice i da će do kraja 2018. godine pustiti drugu tranšu od tri milijarde eura.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare