Published On: Thu, Oct 29th, 2015

ARNAUTOVIĆ OSJETIO PORAZ: Sada nudi nagodbu

Današnji nastavak glavnog ročišta u sudskom sporu kojeg je po optužbi za klevetu pokrenuo Samir Arnautović protiv Sanje Vlaisavljević odgođen je za 20.1.2015.godine.

Jedan od dvojice tužiteljevih odvjetnika, Damir Alagić, zatražio je odgodu da bi se dobilo dovoljno vremena za vansudsku nagodbu uz obrazloženje da ovaj sudski spor može objema stranama nanijeti štetu, da već dugo traje, a ako se nastavi da bi mogao čak godinama trajati.

Prema odluci predmetnog suca  Pavla Crnogorca odgođeno je i saslušanje vještaka psihijatrijske struke.

Napominjemo da je Vlaisavljevića u toku ovog sudskog spora objavila dvije knjige Arnautovićevih plagijata “Plagijarizam za početnike – vodič kroz plagijate redovnog profesora Samira Arnautovića” sa ciljem dokazivanja vjerodostojnosti rečenica zbog kojih je tužena.

Cijelo ovo vrijeme, dok traje proces pokrenut od strane Arnautovića, protiv Sanje Vlaisavljević na Arnautovićevom portalu ekran.ba osvanuo je cijeli niz klevetničkih tekstova pisani tonom koji zadire u onu stranu uračunljivosti. Arnautović je poznat kao ekscentrik, a neistomišljenike vrijeđa pristojnom čovjeku neizgovorljivim terminima.

Nadamo se da se jednog dana kada bude tužen, recimo za plagiranje ili klevetu, govor mržnje, ili internet bullying, Arnautović neće braniti upravo time – neuračunljivosti. Budući da njegovi tekstovi to upravo dokazuju i bilo bi mu teško oboriti tezu da je jednostavno pukao ko kokica.

poskok.info