Published On: Pon, srp 12th, 2021

Arapski lobist ne poznaje Ustav i trebao bi biti smijenjen: Ustav jasno nalaže da Hrvati biraju jednog a Bošnjaci drugog člana Predsjedništva iz FBIH


Najvažnija predsjednička ovlast jeste moć veta. Hrvatski član Predsjedništva istaknutu moć veta provodi tako da tu moć potvrdi u hrvatskom klubu doma naroda Federacije a bošnjački član u bošnjačkom klubu Doma naroda Federacije.

Ustav ne kaže da se hrvatski član predsjedništva za isticanje moći veta ima obratiti Zastupničkom građanskom domu nego hrvatskom klubu Doma naroda. Niti klubu Ostalih niti klubu Srba.

To je jasan znak da najvažniju predsjedničku ovlast moć veta, pojedini član Predsjedništva ima pravo iskorisitit kada smatra da se želi preglasavanjem provesti neka odluka koja bi bila štetna po njegov hrvatski narod.

Zašto bi dva člana Predsjedništva koje biraju Bošnjaci ulagali veto ako osjete da je povrijeđen hrvatski nacionalni interes? I zašto Komšić nikada nije istaknuo  veto?

To su pitanja na koje darovatelj BH putovnica arapskim džihadistima itekako zna odgovor. I moralizira. Umjesto da odgovore daje istražnim tijelima BIH. Sudu za ratne zločine. Recimo pitanje tko je dao putovnicu Bin Ladenu.

Čovjek koji je zna tko je dao BH putovnicu ne bi smio moralizirati Zoranu Milanoviću.

U najmanju ruku to mu nije niti malo pametno. Milanović nije član HDZBIH. On će odgovoriti. On je u stanju život te pokopati.

Pitajte Dežulovića predsjedniče svih arapskih pasoša u BIH.

 

Stoga apeliramo na pregovarače oko Izbornog zakona: 

  • Obavezno u Izborni zakon uvesti pravilo da svi aspiranti na predsjedničku funkciju moraju proći test poznavanja ustava.
  • Svi izborni nominalni pobjednici moraju pristupiti provjeri moći veta inače će biti lišeni prava na funkciju.
  • Uvesti u Izborni zakon impeachment članak. Članak putem kojeg se pokreće smjena pojedinog člana Predsjedništva ako se utvrdi da ne posjeduje znanja o ustavu ili pak da sramoti državu. Sramotno je ne poznavati Ustav BIH a biti predsjednik BIH. Ili biti predstavnik Hrvata a ne imati moć veta u hrvatskom klubu doma naroda. Dobro sramotna je sama činjenica da se zoveš Željko i prezivaš Komšoglu. Al ustav tu ne može baš ništa.