Published On: Ned, velj 7th, 2021

APSURDI BH ZAKONA: Cenzuru u BiH RAK kažnjava, no ne ako je ona brutalna i potpuna

Ako se u nekom TV prilogu uoči namjerna cenzura neke vijesti, RAK ima ovlasti kazniti taj medij. Cenzura se spominje u samom Ustavu BIH. Gdje se također navodi da je zabranjena.

No postoji način kako provesti cenzuru a da te RAK ne može kazniti.

Provedeš je tako da vijest potpuno cenzuriraš. Proglasiš je nebitnom i uopće je ne objaviš.

Primjerice ako bi Federalna.ba objavila vijest da je vrh HDZ-a prije nešto godina u Busovači dočekao građanina Kordića iz Busovače takva vijest bi se smatrala cenzurom. Jer u njoj ne bi bilo navedeno da je Kordić osuđeni ratni zločinac. Što je od interesa javnosti. FTV je doduše izbjegla reći da je Kordić pravomoćno oslobođen , samim time i rehabilitiran građanin. Zaboravili su kazati i da on nije službeno dočekan nego privatno i neformalno. Međutim činjenica da su ga dočekali ljudi kojij su tada bili na političkim funkcijama predstavljajući i druge građane ove zemlje, te da su time uvrijedili sve one ljude u BIH koji Kordića smatraju svojim krvnikom daje tom događaju ocjenu političkog gafa. Koji je nedopustiv u uljuđenoj Europi.

Imamo sada drugi primjer. Ministrica vanjskih poslova BIH veliča osuđenog , tek osuđenog Sakiba Mahmuljina. Koji nije pravno rehabilitiran. Pri tome veliča i Rasima Delića. također osuđenog, koi nikada nije odslužio svoju kaznu.

I cenzure nema. RAK ne može kazniti niti jednu bošnjačku TV kuću pa čak niti najbošnjačkiju – Federalnu TV.

Zašto? Zato što je Federalna kao i ostali klub džihad TV kuća odbio to objaviti. Smatraju da nije interes građana BIH da znaju da Bisera voli Sakiba koji je volio El Mudžahid. A koji su voljeli pucati po BIH ljudima i US građanima u tornjevima.

Pa samim time nema kazne za cenzuru. Jer nema cenzure nad nečim što FTV nije objavila.

Premda u Statutu FTV-a stoji da mora bit objektivna. Pa se postavlja pitanje – ako im je doček pravno nevinog Kordića. čovjeka koji je odslužio kaznu, skandal prve klase, zašto im veličanje tek osuđenog Sakiba nije skandal prve klase?

Što je posrijedi? Želja da US ambasda ne sazna da ministrica BIH voli džihadistu koji je šefovao džihadistima koji su rušili WTC?

Želja da svijet ne sazna da u BIH postoji proteroristička islamistička partija koja na čelo državnih vanjskih poslova stavlja ljubiteljicu trenera arapskih agresora na našu zemlju?

Za koje je je sam Sakib tražio da ih se nagradi. Jer su “uspješnom sječom glava utjerali strah u kosti lokalnom stanovništvu, koje se počelo iseljavati”.

I kako očekivati od Inzka da reagira kad su Inzku kazali da se to nije dogodilo? To sa Biserom i Sakibom. Ta on se poziva samo na pressclipping. A tamo ništa ne piše. Nit o Biseri nit o Sakibu.