Published On: Sri, kol 14th, 2019

APSURD Poništen natječaj za nabavu hrane: Vojnici u BiH ostali bez kruha i pite

Ministarstvo obrane BiH (MO) poništilo je novi natječaj za nabavu prehrambenih artikala za potrebe Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Ova informacija objavljena je jučer i na Portalu javnih nabava, a vrijednost ugovora za nabavu hrane za potrebe OSBiH u 2019. godini izosi čak 2,4 milijuna KM.

No, ovom odlukom Ministarstva obrane poništen je natječaj za nabavu hrane ukupne vrijednosti veće od 200.000 maraka. Kako je navedeno u obavijesti, razlog za poništenje je što “nijedna ponuda nije dostavljena u određenom krajnjem roku”, piše Avaz.

Loša ponuda

Poništeni natječaj odnosio se na nabavku kruha i pita za pripadnike Oružanih snaga BiH na lokacijama u Goraždu, Žepču, Doboju i Derventi.

Ovo je već skoro pa sedmi natječaj koji je poništen u posljednje dvije godine za više vrsta prehrambenih artikala. Ova državna institucija poništila je i 4. prosinca 2017. godine natječaj za nabavku hrane prve klase, koji se odnosio na nabavku polutrajnih suhomesnatih proizvoda od junećeg i goveđeg mesa.

Ukupna vrijednost ovog natječaja bila je 5,5 milijuna maraka.

Novi, pa neuspio

Tada je, također, bio poništen i dio javnog poziva koji se odnosio na halal program. Isti ovaj  natječaj poništen je u lipnju 2016. godine, zbog čega je i bio raspisan novi, koji je, također, opet proglašen neuspjelim.

U svim tenderima kao razlog za poništenje, iako je navedeno da je broj tvrtki koje su se javile za isporuku artikala veći od tri, naglašeno je da “nijedna ponuda nije prihvatljiva”. Ukupna vrijednost poništenih natječaja iznosi skoro sedam milijuna KM.

Uzalud formirano povjerenstvo

Ovo nije prvi put da MOBiH poništava natječaje za nabavku hrane za potrebe OSBiH.

Zbog toga je ova institucija 2017. formirala i povjerenstvo kako bi otklonila sve probleme s nabavkama.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare