Published On: Mon, Oct 19th, 2015

APSURD IZ TUZLE: Kažnjeni jer su pred Vladu donijeli pečeno janje i mladi luk!

Sakib Kopić i Enis Tanović iz Tuzle osuđeni su na novčanu kaznu jer su tijekom prvomajskog prosvjeda pred zgradu županijske vlade donijeli pečeno janje.

Naime, Općinski sud u Tuzli donio je krajem rujna presudu u kojoj stoji da su Kopić i Tanović 1. svibnja u 10.40 sati ispred zgrade Vlade Tuzlanske županije, kao organizatori najavljenog javnog skupa, isti održali ”suprotno prijavi u pogledu povoda, svrhe, mjesta i vremena održavanja javnog skupa na način što su u vrijeme održavanja najavljenog javnog skupa – mirnih prosvjeda – radnika firmi ‘Dita’ Tuzla, ‘Konjuh’ Živinice, tvornice obuće ‘Aida’ Tuzla, te članova Sindikata solidarnosti Tuzla, u parku ispred navedenog objekta ostavili jedno janje, 13 kruhova, jednu bocu crnog vina i jednu najlon kesu u kojoj se nalazi mladi luk, čime su postupili protivno svrsi održavanja javnog skupa, za koji sz dobili odobrenje…”

U presudi, koja posljednjih dana kruži društvenim mrežama, se navodi da su kažnjeni sa po 500 KM te da moraju platiti sudske troškove u iznosu od po 50 KM. (Bljesak.info)