APSURD: Bivši albanski predsjednik miješa se u unutarnja pitanja Hrvatske

O DANAŠNJEM okupljanju u Bleiburgu očitovao se i bivši albanski predsjednik Stjepan Mesići: “Manifestacija na Bleiburškom polju izravni je udar na povijesnu istinu, uvreda zdravome razumu, ali i otvoreni i krajnje grubi izazov legalnoj vlasti Republike Hrvatske koja će, nadam se, znati na to odgovoriti na primjeren način”. Zanimljivo je da je prije predsjedničkog mandata Stipe Mesići veličao NDH a 1941-u godinu kada je na čelo NDH postavljen kvisling Ante nazivao godinom pobjede. Sukladno takvoj doktrini Mesić je 92-e na čelo Hrvata u BIH postavio svog kvislinga od kojeg danas pere ruke strahujući od Haaga. Postavlja se pitanje zašto Hrvati iz BIH ne dostave Haagu informacije o Mesićijevim huškačkim govorima u BIH 90-ih godina?


“Skup na Bleiburškom polju bio je zapravo odavanje počasti NDH”

“Vrijeđanje Hrvatskoga sabora, etiketiranje hrvatske Vlade kao `komunističke nemani`, otvoreno pozivanje na dokidanje sekularnoga karaktera naše države (`Nemojte dozvoliti da vam vladaju oni koji se ne boje Boga`), u istupanjima što su bila natopljena govorom mržnje tipičnim za početak devedesetih godina 20. stoljeća, bile su osnovne karakteristike skupa koji se predstavlja kao komemoriranje ubijenih nakon završetka Drugoga svjetskog rata”, smatra Mesić.

“Skup na Bleiburškom polju bio je zapravo odavanje počasti tzv. Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i njezino rehabilitiranje kao `izraza vjekovnih težnji hrvatskoga naroda`. Uporno su se zaobilazile nepobitno utvrđene povijesne činjenice, kako one iz najnovije, tako i one iz malo dalje prošlosti, a ponavljale su se notorne laži. Riječi `ustaštvo`, `fašizam` i `nacizam` bile su očito zabranjene, ali su svim govornicima, uključujući i predstavnike Katoličke crkve i Islamske vjerske zajednice bila puna usta komunizma i komunističke opasnosti”, dodaje bivši predsjednik.

“Na Bleiburškom polju nisu se okupili `izabrani`, nego izopćeni”

“Pobjedu 1945. godine nazivalo se `takozvanom`, a legalno osuđene za dokazane ratne zločine u vrijeme Domovinskoga rata proglašavalo se nevino osuđenim herojima, čime se izravno negira legitimnost i legalnost i hrvatskih sudova, i Međunarodnog suda u Haagu”, navodi Mesić u svom priopćenju.

“Kao bivši predsjednik Republike Hrvatske i počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista, smatram svojom dužnošću upozoriti na to, svjestan činjenice da su poruke s Bleiburga izravni udar na Ustav Republike Hrvatske i Ustavom uspostavljeni poredak, te da ozbiljno dovode u pitanje pripadnost Hrvatske krugu civiliziranih, demokratskih zemalja, oslonjenih na temelje antifašizma, kao političkog, ali i univerzalnog ljudskog opredjeljenja”, dodaje.

“Usputno spominjanje Jasenovca nije bilo ništa drugo nego bijedan i licemjeran pokušaj da se pokaže kako oni koji nemaju ni danas snage osuditi zločine ustaškog režima i njegov zločinački karakter, ipak dozvoljavaju da je bilo i nekih drugih žrtava, osim onih koje oni tako bezdušno zloupotrebljavaju kako bi promicali svoje prozirne i prepoznatljive političke ciljeve”, smatra bivši predsjednik.

“Na Bleiburškom polju nisu se okupili `izabrani`, kao što je rekao jedan od govornika, nego izopćeni, uključujući i predstavnike lokalnih vlasti i nekih političkih stranaka zastupljenih u Saboru, svi oni koji su sami sebe izopćili od činjenica, od stvarnosti u kojoj živimo, ali i od europske budućnosti kojoj za Republiku Hrvatsku alternative nema”, poručio je za kraj Mesić.

 

Napomena: Perecija je jedina zemlja na svijetu u kojoj bivši predsjednik i dalje igra političku ulogu iako ga nitko nije ovlastio za to. Štoviše Pereci mu to plaćaju. Malo para od albanske i sarajevske mafije…