Published On: Sri, kol 28th, 2019

Nezapamćeno nevrijeme pogodilo Španjolsku

Nezapamćeno olujno nevrijeme pogodilo je Španjolsku. Obilne kiše izazvale su poplave i pretvorile ulice u bujice. Dio prometnica i podzemna željeznica privremeno su zatvoreni, a odgođeni su i neki letovi.

Velika šteta prouzročena je na električnim vodovima te na maslinicima. Vlasti su pozvale građane da ne izlaze iz svojih domova.

Prometnice su pretvorene u rijeke. Bujica je odnijela brojne automobile. Mnogi su vozači ostali zarobljeni u svojim vozilima. Za šest sati 9000 pogodilo je Madrid. Tijekom nevremena interventne službe zabilježile su više od tisuću poziva u pomoć.

Olujno nevrijeme izazvalo je kaos u cestovnom i zračnom prometu. Prekinute su i metro linije. Poplavljeni su tuneli, mnoge ustanove, banke, škole. Spasilačkim ekipama u pomoć su stigli pripadnici civilne zaštite i hitnih intervencija. Nastoje zaštititi naselja od blatnih bujica. Pomažu i u uklanjanju i tuče.

 

Mnoga su mjesta odsječena od svijeta, a stotine kuća pod vodom. Područjem poznate turističke Malage protutnjalo je više snažnih tornada.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare