Published On: Sri, ožu 23rd, 2022

ANTONOV: Oni koji naoružavaju Kijev trebaju razmisliti o posljedicama

Slanje oružja i plaćenika Ukrajini iznimno je opasno i predstavlja izravnu prijetnju europskoj i globalnoj sigurnosti, rekao je ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov.

“Pumpanje režima u Kijevu oružjem i slanje stranih plaćenika na ukrajinski teritorij neodgovorno je i izuzetno opasno. Militarizacija Ukrajine predstavlja izravnu prijetnju europskoj i globalnoj sigurnosti”, objavio je ured za odnose s javnošću ruskog veleposlanika na Telegramu, prenosi ruska agencija Tass.

“Oružje koje stiže sa Zapada pada u ruke nacista”

Antonov tvrdi da značajan dio oružja, koje Ukrajini isporučuje Zapad, pada u ruke razbojnika, nacista, terorista i kriminalaca, dok militanti koji su došli iz cijelog svijeta u Europu mogu naknadno primijeniti borbu iskustvo stečeno u Ukrajini bilo gdje.

Antonov je rekao i da su zemlje članice NATO-a očito zaboravile što je bilo osamdesetih na cijelom Srednjem i Bliskom istoku.

“A sada, u potrazi za financijskom dobiti, tvrtke koje proizvode oružje potpuno su izgubile moralne smjernice i spremne su zarađivati ​​na tuđoj krvi”, nastavio je.

“Pozivamo sponzore kijevskog režima da prestanu poticati krvoproliće u Ukrajini i ozbiljno razmotre posljedice svojih aktivnosti”, rekao je Antonov.

Tass na kraju piše da je američki predsjednik Joe Biden rekao prošlog tjedna da njegova zemlja planira pružiti dodatnu vojnu pomoć Kijevu, uključujući protuzračne sustave, bespilotne letjelice, protutenkovske projektile, malokalibarsko oružje i streljivo. Također je obećao 800 milijuna dolara dodatne vojne pomoći Ukrajini. Danas Biden kreće prema Europi, a sutra će objaviti nove sankcije Rusima./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!
Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!
1 mjesec prije

Naoružajte i Vi šiite 😎 ! 350 milijuna atomskih šiita 😎 – Anglosaksoncima i Germanima će gaćice same spadati od straha kada netko spomene nuklearne teheranske efendije 😎