Published On: Čet, velj 3rd, 2022

ANTITUĐMAN U HDZ-u: Plenković tako miloševićevski podržava političke Slobe u BIH. Milanović braneći Dodika brani “političkog Tuđmana” u BIH. Jer Dodik je danas u BIH ono što je Tuđman bio u Jugoslaviji: Vođa naroda sa stigmom genocida…

Politika moralnog reketiranja derivirana iz autoviktimizacijske retorike  naroda najveće žrtve, onih koji su najviše izginuli za ovu državu i najviše su zainteresirani za opstanak države bila je ponavljajuća retorika Slobodana Miloševića i velikosrpske politike, u doba raspada Jugoslavije, no ne kao humana, mirnodopska, demokratska politika, koja to nudi na miroljubiv način nego na način da paralelno s tom retorikom potire druge i treće. Preglasavanjem i prijetnjom cijevima. Bira Albancima predstavnike. Udara sankcije Sloveniji, vrijeđa Zagreb, potire Kosovare, ignorira Makedoniju i uči ih da potiru svoj identitet u kalupe ga u srpski. A Bošnjacima kao najslabijima otvoreno prijeti. Da im slučajno ne padne na pamet poći za Hrvatima i Slovencima.

Politika moralnog reketiranja, politika naroda  najveće žrtve, onih koji su najviše izginuli za BIH i najviše su zainteresirani za opstanak države  ponavljajuća je retorika Bakira Izetbegovića i velikobošnačke politike, no ne kao humana politika, koja to nudi da demokratski način,nego na način da paralelno s tom retorikom potire druge i treće.Preglasavanjem i prijetnjom cijevima. Nameće predstavnike Hrvatima.   Udara Sankcije Srpskoj i Srbima, vrijeđa Mostar, potire manjine u BIH i otima im manjinske klubove u Parlamentu, ignorira Babine Muslimane i uči ih da potiru svoj identitet i kalupe ga u bošnjački.  A Hrvatima u BIH, kao najslabijima otvoreno prijeti. Da im slučajno ne padne na pamet poći za Srpskom i Srbima.

Plenković ne shvaća da se u ovoj priči našao na strani bosanskog Miloševića. U suprotnosti sa svime onime što Hrvatska jest i što je HDZ nekada bio. Jer u BIH se sve savršeno pomaklo za 120 stupnjeva.

Srbi i genocidna Srpska su danas ono što su prije raspada Jugoslavije bili Hrvati i genocidna Hrvatska. Ur Fašizam Sarajeva ponavlja isti onaj narativ koji je koristio Milišević. Kako god je on Hrvate nazivao Ustašama, tako danas SDA Srbe naziva četnicima a Hrvate u BIH opet Ustašama.

Slobini mediji su  govorili:

Vi  Hrvati iz Hrvatske ste genocidna nacija, vi ste počinili Jasenovac, svi ste isti, samo pukom srećom pred kraja rata pristali smo da uopće postojite. A bili ste u našim rukama i samo našom milošću Zagreb nije postao naš. Dopustili smo vam da živite ali smo se prevarili. Kako ste imali genocidnu vojsku, nije u redu da je vaša republika uopće i stvorena nakon rata.  Stvoreni ste isključivo našom milošću, jer mi smo spasili ovu zemlju od agresije a ne vi. Mi smo tu da budemo gospodari a vi sluge i kmetovi

Ovo je upravo retorika kojom se Miloševićeva politka obraćala Hrvatskoj i Hrvatima prije samog raspada.

Vi Bosanci  ima da slijedite Beograd i da šutite. Vi ste nebitni. Ako krenete za Hrvatima i Slovencima jao vama. Mali ste i nebitni ste, poručuvano je Bošnjacima.

A onda izrečena ona zlokobna fašistička, genocidna rečenica Radovana Karadžića:

“Nemojte misliti da nećete odvesti BiH u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak. Jer muslimanski se narod ne može obraniti ako bude rat ovdje”

Rekao je tada ovu rečenicu ratni zločinac Karadžić,” ekspozitura Slobodana Miloševića, čija je partija SDS, dakle u koaliciji s kim danas – S Bakirom Izetbegovićem!

Vidi li tu poveznicu Plenković?

Bošnjački mediji i analitičari danas ponavljaju:

Vi  Srbi  iz  Srpske ste genocidna nacija, vi ste počinili Srebrenicu, svi ste isti, lud genocidan narod, samo pukom srećom pred kraja rata pristali smo da uopće postojite. A bili ste u našim rukama i samo našom milošću Banja Luka nije postala naša. Dopustili smo vam da živite ali smo se prevarili. Kako ste imali genocidnu vojsku, nije u redu da je vaša republika uopće i stvorena nakon rata.  Stvoreni ste isključivo našom milošću, jer mi smo spasili ovu zemlju od agresije a ne vi. Mi smo tu da budemo gospodari a vi sluge i kmetovi

Ovo  je upravo retorika kojom se Bakirova politka obraćaa danas Srpskoj i Srbima dok u njoj po prvi puta mediji ozbiljno pišu da je zemlja pred raspadom.

Nedostaje još jedna rečenica pa da Andrej Plenković shvati kako praktički danas igra za sve ono protiv čega se Tuđman borio:

Za  Bakira Izetbegovića. Za novovjekovnog Slobodana Miloševića, koji ruši saveznički Ustav BIH, mirovni ugovor  male Jugoslavije. A sve prema nagovoru iste one moćne otočke  obavještajne službe, koja je neki dan nagovorila Slobu Bošnjačkog da ne prihvati Neumski mir,  baš onako kako je Milošević naivno vjerovao tim istim šaptačina s otoka, crtačima karata koji su ga uvjeravali u to da je Velika Srbija posve lako moguća. Onomad kada je srušio saveznički ustav i Statut Saveza Komunista Jugoslavije  vjerujući da će upravo on ostvariti vjekovni srpski cilj koji zamalo nije ostvario Nikola Pašić kada je naivno odbio Londonski ugovor. Slobo je vjerovao naputcima svojih Londončana.

Pri tome ne shvaćajući da će ga isti ti Otočani odraditi i za Kosovo a i za Crnu goru. I da danas upravo oni odrađuju Srbe u Banja Luci, vrbujući Jelenu Trivić i radeći na njoj kao na novom vođi Srba u BIH.S kojom će završiti kada ona završi s Dodikom. Ako naravno ikada završi.

Bakirova rečenica koja nedostaje da bi Plenković shvatio  što se događa u BIH je sljedeća:

“Nemojte misliti da nećete odvesti tu svoju HercegBosnu u pakao, a hrvatski narod možda u nestanak. Jer hrvatski se narod ne može obraniti ako bude rat ovdje” rečenica je koju nismo čuli. No nju iznova svojim prijetnjama, da dobro moramo paziti što pričamo ako želio da nas se ne satare, ponovlja iz dana u dan Bakir Izetbegović,”  politički relikt Slobodana Miloševića, koalicijski partner  SDS-a,

Rečenice su to  koje Plenković ne razumije niti čuje,  čak i ako mu ih Milanović nekoliko puta ponovi i na tanane politološki pojasni.

Kada bi ovaj tekst shvatili Hrvati u Hrvatskoj, onda bi znali da je i prekjučerašnji Čovićev govor u Banja Luci ništa drugo nego vremenska replika  onog apela, govora Alije Izetbegovića Tuđmanu u Hrvatskom Saboru, da Bosni i Bošnjacima  Hrvatska pomogne, da su pred napadom Miloševića, i da je rečenica “Čuvajte Srpsku puno emocija sam danas ovdje čuo”, ništa drugo nego Alijina rečenica “Čuvajte Hrvatsku, puno emocija sam danas ovdje čuo” izrečena na ovaj ili onaj način u javno održanom govoru Alije Izetbegovića, u Hrvatskom Saboru, u kojem zavidi Tuđmanu na činjenici da su uspostavili svoje institucije neovisne o Miloševiću. O centru majorizacije. Baš kako Čović javno zavidi Srbima u Srpskoj da su uspostavili institucije neovisne o centru majorizacije.

I kako god je Alija preplašeno gledao i pozivao Hrvatsku da ne ide, da ostane u konfederalnoj Jugoslaviji, u prvom redu radi Bošnjaka, tako danas i Hrvati preplašeno gledaju u Dodika i pozivaju ga da ne ide, da ostane u BIH, radi Hrvata.

Kada Zagreb shvati da je Srpska danas ono što je  Hrvatska 90-ih,  da je Dodik isto ono što je bio Tuđman 90-ih, da je Sarajevo danas ono što je Beograd 90-ih  i da je Bakir novi Slobodan Milošević Balkana, a da su Hrvati u BIH danas ono što su bili Bošnjaci 90-ih :

Narod kojem je namijenjeno koljivo, narod bez medija i kulturnih institucija, jedini narod Europe pokradednog i izbrisanog identiteta, bez povijesti i prava na kulturu, narod bez jakog političkog vodstva i s bijesnom i nezasitnim fratrima koji od njih žele napraviti vjerske fanatike, baš kako su to željeli neke hodže i imami 90-ih od muslimana  Bošnjaka.

Kada to shvati sva politika u Zagrebu, kad pređu preko vlastitog rata 90-ih sa Srbima, i shvate da su i sami Hrvati u BIH platilinajveću cijenu tog rata, ratujući 1994 sa Srbima u BIH protivno vlastitom interesu, a za interes Hrvatske, tad ćemo znati da je brusselski maneken Plenković shvatio da je Čović danas ono što je Alija bio 1991.

I da je važno da čovjeku pomogne.

Do tada bit će tužno gledati svaki dan Milanovića kako uzaludno pred zgradom HDZ-a u Zagrebu vapije da prestanu biti najveće europske političke puslice.

Džaba će mu biti ako im u pregrštu svojih citata citira čak i njiovog Tuđmana.

Jer današnja prva postava HDZ-a RH izgleda da je u izboru između MateGranićeve diplomatske škole kategoričkog kukavičluka i Tuđmanove kategoričke odvažnosti izabrala ovo prvo. I to odavno.

A oni politički hemeroidi  te iste mategranićevske škole: Mesić, Karamarko i Kosorova, tek su dezertirali u Bakirov Šator. Čitaj u Slobodanov.

Neka se Plenvković sjeti i ovoga:

Političar koji  je najviše u crno zavio svoj narod, odbivši gotov  Lisabonski mir i šansu za BIH, bio je onaj koji  je Strancima najviše vjerovao i sve činio što su mu rekli  –  Alija Izetbegović. Danas ga Bošnjaci i stranci slave kao vidovitog, mudrog i vizionarskog. Lakše je napraviti mu muzej, i dizati ga  u nebesesa nego izići pred narod i kazati da je to najgori političar otkad je dvostoljetne bošnjačke političke nacionalne misli, ukupnog nacionalnog uzdizanja  i borbe tog časnog i napaćenog naroda. Borbe za pravo na vlastito postojanje.

 

ish l poskok.info

 

guest
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
3 mjeseci prije

uzepeici,knozi

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
3 mjeseci prije

Ubrzo ćeš ti biti nagib nizbrdica,što dalje to bolje .
Pocrkat će te od tolike mržnje i zlobe ,eto vam dimi iz ušiju 😂😭

Dedzal
Dedzal
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

https://youtu.be/mpHh9yJjUmg
🙋‍♂️🇦🇹🇺🇸🇮🇱🇬🇧🇭🇷🇩🇪🇧🇦❤🇷🇴🇨🇭🇩🇰🇮🇸🇨🇵🇪🇦🇨🇦

Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
3 mjeseci prije

Soroševci 🙁 – Allahavam 🙁 – pojednostavite malo i napišite nam poučak, please 🙂 !

Čak i mi najnačitaniji koji smo završili i prestižnu školu za buregdžije 😎 – teško skontamo šta je poučak u ovoj priči 🙁 – kako li je tek onda Bošnjama iz mejtefa 🙁 – oni ovo ništa ne kontaju 🙁 …

Unaprijed hvala 🙂 …

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
3 mjeseci prije

Poucak je da su HRVATI razbili jugoslaviju…pa za tu tezu optuzuju srbe…a dvije škole pod jednim krovom odgojili su GENERACIJE UZP da je federacija Naroda isto što i federacija republika..

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Ili jasnije Bosna nije JUGOSLAVIJA…

Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

BiH je samo maketa Jugoslavije ali joj nije dorasla baš ni u jednom aspektu 🙁 – osim u islamu 😎 – po islamu smo daleko nadmašili Jugu 🙁 …

Moj Šaćir-efendijo, Bosna je već rahmelija i već dobro smmrdi na lešinu 🙁 – iako se Zapad svojski trudi da su opere i namiriše 🙂 – pa čak i da joj osmijeh na krezava usta nabaci 😉 …

Last edited 3 mjeseci prije by Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
Samo istina
Samo istina
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Naravno da nije, Bosna postoji 1000 godina i stvarana je i njene granice formirane tokom duge historije i usljed različitih historijskih okolnosti. I što je još važnije, nije nastala udruživanjem teritorija kao što je npr Hrvatska (Hrvatska, Slavonija i Dalmacija, čuj šprdačine ”trojedna kraljevina”) niti je nastala dekretom ili na razvalinama carstava koja su umirala kao što je bila vještačka tvorevina Jugoslavija ili SSSR. Osim toga skoro vijekovima ima ove granice s izuzetkom da joj je Sandžak oduzet Berlinskim kongresom.To vl.he i š.kce najviše boli.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Odavno ne pročitah toliko gluposti ,kao što je ovaj tvoj komentar.
E šaćire ,jadan ne bio ne prosipaj se više.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
3 mjeseci prije

Ili jasnije Bosna nije JUGOSLAVIJA

More1965
More1965
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Nije gori Ste od Jugoslavije
Šporka mahala i krezubi

Samo istina
Samo istina
Šta ti kažeš na ovo?  Elitni Public House "Mala je Dala!" by Haso
3 mjeseci prije

bitno je da ti kontaš i da uplaćuješ poreze a vjerovatno i ovaj tvoj pajdo isto radi a pošto si pretpostavljam latin i religiozan vjerovatno si i ti tokom djetinjstva prošao ovu crkvenu obuku
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/svecenik-iznudivao-zicao-i-krao-novac-pa-trosio-na-razvrat-i-muske-prostitutke-zvali-su-ga-don-euro-15153718

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
3 mjeseci prije

POCRKAT ĆE TE OD GLADI AKO VAS NASTAVE VODIT KO KOZE BAKIR NIKŠIĆ KOMŠIĆ BRZO STE ZABORAVILI93 GODINU SAMO TAKO NASTAVITE

Man from Nasau state
Man from Nasau state
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
3 mjeseci prije

Pasce tursko

Neron
Neron
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
3 mjeseci prije

Jugoslavija se zbog unitarističke politike Miloševića i Srba na štetu ostalih naroda raspala pa nek ti to bude “upozorenje” u pogledu iste politike koju provodite u BiH samo Bošnjaci umjesto Srba

Last edited 3 mjeseci prije by Neron
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Nagib Uzbrdica
3 mjeseci prije

nepizdi

Hrvat iz Briševa
Hrvat iz Briševa
3 mjeseci prije

Ovo je udbaškosrpskiproruski portal!

Lipo Lastovo
Lipo Lastovo
Šta ti kažeš na ovo?  Hrvat iz Briševa
3 mjeseci prije

Ti si Hrvat isto koliko sam i ja Eskim. 🙂

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Hrvat iz Briševa
3 mjeseci prije

I to baš tim redom..😀

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

I ti se nađe prozvan?
Izgleda “lastovo” jednim udarcem ubi dvi muve!

Hrvoje Vukcic
Hrvoje Vukcic
Šta ti kažeš na ovo?  Hrvat iz Briševa
3 mjeseci prije

Sikter vehabijo u fildzan

More1965
More1965
Šta ti kažeš na ovo?  Hrvat iz Briševa
3 mjeseci prije

Ba li nće ne piz di

Nagib Uzbrdica
Nagib Uzbrdica
3 mjeseci prije

genocidni genetski otpad nesmije da proglasi samostalnu vojsku,opet ližete svoje njesra

Lipo Lastovo
Lipo Lastovo
3 mjeseci prije

Razumijem sta je pisac htjeo da kaze. To sto smo mi ovdje pisali odavno. Ako je mogla da se raspadne Jugoslavija zasto nemoze BIH. Samo onda su isti ti inozemni cinbenici koji su podrzavali raspad Jugoslavije danas izricito protiv raspada BIH. Mislim da pisac ovih redova ne vidi citavu sliku (kako kazu ameri big picture). Sta se danas dogada u toj EU. Jednostavno surova islamizacija pod pokroviteljstvom Europske elite. Ubrzano se docrtavaju polumjeseci nad zvijezdicama na EU zastavi. Primjer 20% muslimana u Antwerpenu a 40% muslimanske djece u skolama. Isti je primjer ako ne i gori u toj Makedoniji. U ne tako dalekoj buducnosti bice to Albanska Republika Makedonija. Statistika i matematika su neumoljive i ne brinu za emocije. Sta ce biti sa RH? U 10 godina izgubili 10% pucanstva. Iako je veliki broj Hercegovaca otislo za Zagreb. Zemlja sa jednim od najstarijih pucanstva u svijetu. Tko ce naseliti pustu zemlju kad su iz Slavonije, Moslavine, Banovine, Like itd najprije isti ti EU Elite poslusnici istjerali najprije jedne a zatim i druge krscane?? Primjer Petrinja Po zadnjem popisu prije Domovinskog rat 35 tisuca. Danas kazu 17 tisuca, ako i toliko. A svi mladi u inozemstvu. I mnogi poslije se samo popisali kao da zive tu.
A sa druge strane granice Novu Kladusu napunili Novopazarcima? Zar jedino ORBAN od svih Europskih politicara vidi stvarnu opasnost. Zar je on jedini pravi domoljub???

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Lipo Lastovo
3 mjeseci prije

Fujfuj…poklonit ćemo te Italiji…u slučaju raspada zapast će nam Hercegovci ,jesi lud ?😁

Last edited 3 mjeseci prije by drZlikovac
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Lud si ti i to totalno lud.Pročitaj ponovo što je napisao.To se upravo i događa.Šta rade ovolike tz izbjeglice muškog roda po Evropi .
Ko fol bježali od rata iz sirije a nijedne žene i djeteta nigdje Netko je dobro platio da ih se pusti u Evropu.
Samo se nadam da će se još nekom od političara otvoriti oči dok ne bude prekasno.
Merkelica koja ih je pustila u evropu ,ja mislim biće prokleta i kad umre. Njezini njemci će je proklinjati i kad umre.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Šta ..vjerovatno nam Alahovi sljedbenici krivi jer selimo?
Ko ovce..jeda priskočila ogradu i sve za njom.
Narodi sele od pamtivijeka iz raznih razloga…valjda je Soroš kriv i za selidbu Kelta ..😁

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Između ostalog i oni .Čuj narodi sele .Odjednom u ovoj količini ,izbjeglica puna Evropa i to možeš misliti samo muškarci sele .Nigdje ni jedne žene i djece .Vjerovatno njima dobro kod kuće ,a muževi radi ratnog stanja sele
Daj ne izigravaj mangupa i ne pravi se lud.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Vitina..jel to postade anonimac?😁
Nadam se da sam ja tome kumova..😛

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Ajde vitina,slobodno izađi iz ormara…evo obećajem neću te previše sramotiti..😁

Hrvoje Vukcic
Hrvoje Vukcic
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Ti neces nista i nikoga pokloniti.Vjerojatnije je da ces zavrsiti u Gazi

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Hrvoje Vukcic
3 mjeseci prije

Vi tamo u Turskoj se malo skulirajte…😁

Hrvoje Vukcic
Hrvoje Vukcic
Šta ti kažeš na ovo?  Lipo Lastovo
3 mjeseci prije

James Baker, de Michelis itd nisu podrzavali raspad Jugoslavije koliko se sjecam

Lipo Lastovo
Lipo Lastovo
Šta ti kažeš na ovo?  Hrvoje Vukcic
3 mjeseci prije

To nisu bili iz Klintonovog tima. Imaju 2 tima u USA.

Lipo Lastovo
Lipo Lastovo
Šta ti kažeš na ovo?  Lipo Lastovo
3 mjeseci prije

A klintonov tim je sad opet gori.

Carlos
Carlos
3 mjeseci prije

Zbrda_zdola. Nesuvisli tekst.

Zigica
Zigica
3 mjeseci prije

Plenki prodao vjeru za večeru, Juda !

Neron
Neron
3 mjeseci prije

Kad Hrvati shvate da je Bakir Izetbegović “novi Milošević”

Ja to shvatio prije svih političara 🤦

Last edited 3 mjeseci prije by Neron
legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

Oni sa stigmom genocida a vi sa stigmom uzepea.
I te etikete se nikada necete moci rijesiti.
Zato vam i ne damo da dignete glavu.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
3 mjeseci prije

izgubićete u produžecima kao i srbi

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Prošlo je vrijeme kmečanja mošnja, maske su pale, jebe se svima za njih, ruski plin je najvažniji i biće kako majčica Rusija kaže. Velika je panika u pojasu Gaze od Neuma gdje ih je Čović razguzio kao nepismene zaostale muslimančine iz podruma Hoolyday inn – a. Glad je zavladala u pojasu Gaze a i hladnoća, nestalo plina, cipela i japanki za ložiti😁😁

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
3 mjeseci prije

Nebi oni bili gladni da se novci ravnomjerno raspodijele.
Sarajstan uzima ne samo arapsku vjeru i i način življenja.
Korumpirana kasta kojih je 10-15% vlada sirotinjom ,
dok ih iz dana u dan hrane mržnjom prema drugom i drugačijem!
Čista “građanska” država ala Saudi Arabien!

eagle
eagle
3 mjeseci prije

šuško livo mileta

Република Српска
Република Српска
3 mjeseci prije

Предсједник Милановић је државник и политичар а Пленковић је пролазни авантуриста.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Република Српска
3 mjeseci prije

“Šaka jada” 😁

Risbovina
Risbovina
3 mjeseci prije

Nije mi jasno zašto se autori tekstova ne potpisuju?

Realnost
Realnost
3 mjeseci prije

Do kada će Hrvati u Hrvatskoj preglasavati Srbe i zašto prave unitarnu državu!!! Srbi trebaju dobiti svoj entitet Srpsku Krajinu!!

Last edited 3 mjeseci prije by Realnost
Grga
Grga
3 mjeseci prije

Jel ona stigla da je naguzimo.

Grga
Grga
Šta ti kažeš na ovo?  Grga
3 mjeseci prije

I zguzimo.