Published On: Pon, sij. 29th, 2018

Antiteroristički seminar: U Ljubuškom odjekivale bombe, automobil se zaletio u skupinu ljudi

Izvedene su simulirane eksplozije bombi, a na kraju seminara instruktori su izveli simulaciju gdje su se vozilom zaletjeli među polaznike, koji su se panično razbježali

Odjekivali su pucnjevi i eksplozije bombe u subotu poslijepodne na parkiralištu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Ljubuškom, a sve u sklopu Anti-terror seminara kojeg je organizirala Udruga Krav Maga Hercegovina, čiji su instruktori Ljubušacima održali lekciju – što učiniti u slučaju terorističkih napada.

Instruktori su se uistinu potrudili napraviti ovaj seminar što realističnijim, pa su tako izvedene simulirane eksplozije bombi, a na kraju seminara instruktori su izveli simulaciju gdje su se vozilom zaletjeli među polaznike, koji su se panično razbježali.

U subotu se na ovom seminaru okupilo više od 50-ak polaznika, a svi oni su od instruktora krav-mage, izraleskog načina samoobrane, imali priliku naučiti kako se snaći usred terorističkog napada, kako zaštititi osobu koja je s vama, kako se snaći u stampedu, u kojem smjeru bježati, javlja Radio Ljubuški.

Naime, zanimljivo je kako u takvim kaotičnim situacijama, kada odjekuju pucnjava i vriska, ljudima blokira mozak, pa se i u subotu moglo vidjeti kako su mnogi Ljubušaci bježali prema napadačima koji su držali puške i simulirali pucnjavu, umjesto u suprotnom smjeru.

Upravo zbog toga ove su simulacije važne, kažu instruktori.

Na samom početku seminara prikazan je kratki film o sve učestalijim terorističkim napadima u Europi, a potom su instruktori krenuli pokazivati polaznicima sve detalje koji im mogu pomoći u slučaju da se nađu usred terorističkog napada, prenosi Bljesak.info

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer