Published On: Pon, srp 5th, 2021

Antipedofilska udruga oštro o Grmojinim izjavama

Riječka Udruga za pružanje podrške žrtvama pedofilije i njihovim obiteljima Ruka ne slaže se sa stavovima Mostovih Nikole Grmoje i Bože Petrova koji u isti koš stavljaju LGBT prava i pedofile.

Važno je istaknuti kako je u intervjuu za Index rekao kako će se u radu na tzv. Antipedofilskom zakonu konzultirati s udrugama, a jedna od njih je, kako je rekao i udruga Ruka.

Ipak, vodstvo grupe se ne slaže s Grmojinim izjavama.

“Želim svima javno i jasno dati na znanje kako se naša udruga ne slaže sa stavovima koje javno iznose pojedini političari kada je u pitanju Antipedofilski zakon i potreba za njegovim uvođenjem u zakone RH. Korištenje borbe za uvođenje Antipedofilskog zakona u cilju smanjenja prava LGBT zajednice ili nekih drugih prava NEMA i NEĆE imati nikada zajedničke veze i jasno izjavljujem kako nećemo dozvoliti da se ova borba za prava djece trpa u isti koš s bilo kakvim drugim pokušajima da se “ispod pulta” ili “uz to” provuče nešto drugo što ni po čemu nije dio onoga za što se mi zalažemo. Sramotno je kako se prljavo pokušavaju umanjiti ili radije ukinuti nečija prava pod krinkom borbe za djecu Hrvatske! Sram vas može biti!” napisali su u objavi unutar svoje Facebook grupe.

Žele uvesti edukaciju o seksualnom zlostavljanju kao prevenciju

Udruga Ruka sastavljena je od roditelja koji se bore protiv pedofilije u Hrvatskoj.

Kako stoji na njihovim stranicama, njihovi su krajnji ciljevi izmjena zakona i postrožavanje kazni za seksualne prijestupnike nad malodobnim osobama; uvođenje edukacije o seksualnom zlostavljanju kao prevencije u hrvatski obrazovni sustav.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x