Published On: Ned, kol 8th, 2021

ANTICJEPISTI: Jajima gađali premijera, morao se sakriti u slastičarnu

Antivakseri u Pruhonjicama kraj Praga napali su u subotu češkog premijera Andreja Babiša na predizbornom skupu i promociji njegove predizborne knjige.

On se morao skloniti u obližnju slastičarnu jer su ga gađali jajima, a policija je uhitila dvojicu izgrednika.

“Bili su ovdje iz Bloka slobodan, antivakseri i pogodili su me jajetom u glavu. Također i 12-godišnju djevojčicu. Jednu gospođu su šamarali zato što je čekala da joj potpišem knjigu”, opisao je tabloidu Blesk izgred premijer Babiš, prenosi Beta.

Babiš je u Pruhonjicama, gdje živi s obitelji, na trgu potpisivao predizbornu knjigu u kojoj hvali uspjehe vlade i osobne, a dijelio građanima sladoled na skupu pred listopadske parlamentarne izbore.

Još prije skupa udruženje građana Milijun trenutaka za demokraciju iscrtalo je jutros na trgu gdje je organiziran skup kredom bijele križeve za više od 30.000 žrtava pandemije kovid-19 u Češkoj, kao što su učinili u ožujku, tada sa dozvolom gradskih vlasti na Staromnjestskom trgu u Pragu.

“Andrej Babiš u svojoj kampanji nastoji odvući pozornost sa svih svojih skandala. Prije svega od svoje odgovornosti za kaotično upravljanje državom u vrijeme pandemije. Željeli smo podsjetiti da time što će dijeliti sladoled na trgu tu odgovornost za niz uništenih života neće sakriti”, kazao je šef udruženja Benjamin Rol.

Poslijepodne su se na skupu pojavili češki antivakseri sa češkim zastavama i transparentima “Cjepiva su opasna” i nekoliko desetina približilo se štandu gdje je premijer potpisivao knjigu da bi jedan od prosvjednika bacio jaja i pogodio premijera.

Specijalci češke policije za razbijanje demonstracija premijera su odveli u obližnju slastičarnu uz uzvike mase “Andrej, izlazi dok te ne zabrane”, parafrazirajući slogan premijerove knjige “Dijeli dok ne zabrane”./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x