Published On: Uto, svi 14th, 2013

ANTE SLIŠKO DEMANTIRA: Nisam fašist i zabrinut sam za državu

Poštovani,
U vašem članku https://poskok.info/wp/?p=49880 https://poskok.info/wp/?p=49779#comment-197332 objavili ste fotografiju na kojoj smo moji prijatelji, profesorica Pašalić i ja. Na to niste imali nikakvo pravo jer je to naša privatna fotografija s naše zabave koju Vam je poslao netko očito zlonamjeran. Kao i profesoricu Pašalić zanima me tko vam je poslao ovu sliku, jer na to nije imao pravo kao što je niti Vi niste imali pravo objaviti. Ali kad ste je već objavili dopustite da komentiram.
Podignuta desna ruka na slici nije bila nikakva politička poruka nego je bila jedna od niza šala koje smo mi izvodili na račun naše (bivše) profesorice Pašalić (kao i ona na naš). To je bila naša šala koja se nikog drugog nije ticala, a posebno ne cijele Hercegovine, a vi ste je prepričali svima i to ste je prepričali loše. Dokaz tome da je ovo bila šala je i „malo drukčiji“ pozdrav jednog od mojih kolega kao i nasmiješena lica na fotografiji.
A i kad ovo ne bi bila šala sramotno je koliko buke dižete oko jedne slike nekih tamo maturanata iz (za Vas) nekog tamo Tomislavgrada. U krajnjem slučaju mi, kao i svi drugi u ovoj državi, imamo pravo misliti što hoćemo i zalagati se za politiku koju hoćemo, iako napominjem da ovo nije bilo politički motivirano. Ja se osobno i ne slažem s politikom prof. Pašalić niti njezine stranke, ali je očito da je ovom članku cilj napasti nju, a moji prijatelji i ja smo ispali kolateralne žrtve.
Svi mi znamo tko su bili i ustaše i partizani i nije nam potrebna niti prof. Pašalić niti Vi da nam to objasnite, a očito je da nas želite proglasiti neukom fašističkom seljačkom bagrom ili u najmanju ruku djecom koja ništa ne znaju.
Kakvi ste Vi to novinari kad se bavite ovakvim dnevno političkim  pričama i podmetanjima, dok nam država i gospodarstvo propada. Prava vijest je neobjektivnost koju vi pokazujete ovim člankom, a ne iz šale podignuta desna ruka.
Ali ovo je sve nebitno, bitno je da niste trebali objavljivati fotografiju čiji niste vlasnici niti je komentirati prije nego što pitate one koji su na njoj što se tu zaista dogodilo. Stoga Vas molim da fotografiju i članak uklonite i da se javno ispričate.
Ante Sliško, prvi s lijeva na fotografiji.